От х:

Днес в x:

Бездомните кучета ги убиват, нали?

Лъки

Ако отговорът ви е „Да“ може да си спестите следващите редове. Тези, които още вярват, че кучето е най-добрия приятел на човека пък ще имат повод за размисъл.

На редакционната ни поща се получи зов за помощ за куче, от породата немска овчарка, жестоко пребито и захвърлено в шубраците на парк Кенана. Животното е лежало парализирано 4 дни в студа, бъбреците и черния му дроб са спрели да функционират, пише нашата читателка Стефания. Писмото и е молба да се разгласи информацията за да може да се спаси животинката. Първата стъпка е направена от хасковлийката Албена. Тя е прибрала животното и го е изпратила за лечение в клиника в Ст. Загора. Лъки* е още жив, но за да има късмет да оживее трябват пари за лечението му. Чителката ни посочва банковата сметка на спасителката Албена ::BG18STSA93000015836762

Писмото е придружена и със снимка, на пострадалото куче, вероятно от клиниката в Стара Загора. 

В писмото не са посочени нито телефон за контакти, нито важни данни, като например колко пари са необходими. Помолихме за допълнителни подробности и директна връзка, но към момента нямаме отговор. Въпреки всичко публикуваме информацията, защото бяхме потресени от пороя зловещи коментари под наскоро публикуваната статия  „Градски легенди: Червен бус трови бездомните кучета в Хасково“ Там, съвсем откровено, читатели призовават да се избиват масово бездомните кучета в града, хуманно или не. Така че напълно е възможно, едно животно да бъде пребито, ей така заради спорта и впоследствие захвърлено да умира далеч от любопитни очи. Не мислим обаче, че нормален човек ще се радва да живее в общество, в което садизмът е норма.

Затова може би трябва да донесем късмет на Лъки. Казват, че всичко после се връщало.

Г.Христов

*Лъки/ късмет- англ./

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини