От х:

Днес в x:

“Нежни куршуми„ улучиха Мутафчиев

Христо Мутафчиев ще се снима в любителския филм „Нежни куршуми“на младия режисьор Димитър Колев. За включването на шефа на Съюза на артистите в нискобюджетната лента потвърди PR-ът на продукцията Яна Тодорова.

Мутафчиев бил зарибен за участието от съпругата си Елица, която се трогнала от ентусиазма на димитровградските младежи докато ги гледала в „Часът на Милен Цветков“. Тя първа се свързала с екипа на „Нежни куршуми“ чрез страницата им във Facebook. По-късно и Мутафчиев позвънил на екипа с въпроса: Има ли роля във вашия филм за мен?

Разтреперяни от мераците на големия актьор да стане част от тях, от екипа веднага го нагласили в ключовата рола на Нико Колев. „Той ще направи важен обрат във филма към края му“, издаде в аванс Яна Тодорова.

Тя обясни, че до този момент били снимани 23 от 62-те сцени на филма. Заради участието на Мутафчиев, сценаристът на „Нежни куршуми“ Николай Николов, малко разширил сценария и увеличил сцените. Освен това, авторът и на едноименния разказ, по който се снима лентата, пишел продължение под заглавието „Брутални куршуми“.

Първата част на филма разполага с бюджет от около 1000 лв. 500 лв. от тях са от община Димитровград и са били отпуснати още преди старта на снимките. Останалите средства са от спонсори, но не в кеш, а под формата на кетъринг или материално подпомагане с различни вещи, необходими за снимките.

Мутафчиев пък ще участва в продукцията безвъзмездно. Целта му била да подпомогне младите ентусиасти от Димитровград. Той обещал, че ще лансира лентата, когато е готова, в някоя от националните телевизии и ще помага като ментор на екипа. Звездата ще се снима в най-новия си проект към края на март или началото на април. Сцените с него ще бъдат заснети в Димитровград.

Димитровградчани вече са регистрирали проекта и в един от международните сайтове за любителско кино. Те се надяват и на участие във фестивали.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини