От х:

Днес в x:

Обвиненият в убийство димитровградчанин остава в ареста

Тодор Райчев остава зад решетките, реши съдът

Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови днес хасковският окръжен съд за Тодор Райчев от Димитровград. 49-годишният тираджия е обвинен в умишленото убийство на дългогодишния си приятел по чашка и адаш Тодор Колев, извършено през нощта на 2 срещу 3 януари тази година. Злодейството станало в дома на жертвата на ул. „Емилиян Станев“ №6 в Димитровград.

Прокурорът Георги Гешев поиска налагане на най-тежката мярка с мотива, че са събрани сериозни доказателства срещу обвиняемия. По думите на прокурора следобед на 2 януари Тодор Райчев срещнал пред кварталния магазин съседа си Марин Караколев и двамата отишли на гости на жертвата. Там към тях се присъединил още един съсед – Димитър Димитров. Около 15 часа седнали на масата, пили ракия и вино. По някое време Димитров и Караколев си тръгнали, а входната врата на жилището на жертвата била заключена след тях.

Оттам нататък всичко вече е в сферата на предположенията, защото няма свидетели, а обвиняемият Тодор Райчев твърди, че не си спомня нищо. Когато се събудил сутринта „в средната стая“, тръгнал към банята и видял в кухнята в локва кръв на пода да лежи убитият. Самият Райчев имал кръв по ръцете и дрехите си. Той се измил в банята, след което позвънил на съседа. Комшията хвърлил поглед в кухнята на жертвата и веднага се обадил в полицията.

Картината в кухнята била като касапница. Намерени били два ножа, и двата счупени. Масата била обърната, по стените имало кървави следи от пръсти. Под обърнатата маса, завити в салфетка, криминалистите открили 19 банкноти по 50 лева. Убитият лежал по гръб, завит с две черги. Наоколо имало парчета от счупена чаша.

Адвокатът на обвиняемия - Димо Стоянов, представи пред съда епикризи и медицински документи, от които стана ясно, че клиентът му страда от диабет. Освен това наскоро претъпял операция. Имал и по-стара – на дебелото черво. Според защитата обаче в цялата картина има доста смущаващи и неизяснени обстоятелства. Двамата Тодоровци били стари другари по чашка, често сядали на маса, но никога досега не са се карали. А сега изведнъж убийство. Защо са били използвани два ножа, защо и двата са счупени? Адвокатът тънко намекна, че е възможна намеса и на трети човек в цялата кървава трагедия.

Съдът обаче не възприе аргументите му и постанови „задържане под стража“ за Тодор Райчев.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини