От х:

Днес в x:

Три българчета държани насила в социален дом в Швеция

Сн.: genocidesweden.ucoz.ru

Мимми Галена Петрова Томова-Каллмир, Розита Ингер Петрова Томова-Каллмир и Румен Петров Томов-Каллмир са държани насила в социален дом Атенагардън в град Удевала, Швеция.

За това е алармирала майката на децата Марийка Томова, като информация за случая се появи във Фейсбук, в блоговете, в някои сайтове - Genocidesweden, Bohuslaningen.se и в Eurochicago.

Според информациите 15-годишната Мимми, 14-годишната Розита, 11-годишният Румен са изолирани без контакти с външния свят в социалния дом от 1 септември 2012.

Майката е пенсионер по болест и е от Монтана. В момента тя е в България, но дълги години е живяла в Швеция.

Според някои шведски сайтове тя и трите деца в продължение на години са били подложени на физически тормоз от бащата на децата, който е шведски гражданин. Майката обаче не споменава за такова нещо. Тя е предала децата на баща им Бьорн Петер Каллмир на 14 декември 2011 г.

Марийка твърди, че в случая са замесени социалните работници Катарина Рандръп, Саид Олсън и Мария Кулендър, които държат насила децата, като ги лишават от храна, училище и телефонни разговори. Майката има съмнения, че бащата също е замесен и че става дума за пари, тъй като всяко от децата носи на социалните служби по 40 000 шведски крони месечно. Освен това по думите й принудителното осиновяване на деца в Швеция е една доходна търговия за шведските общини.

Мимми е стопила 15 кг от теглото си, развива анорексия и е забранено да посещава училище, твърди още майката, в отворено писмо, изпратено до Eurochicago.

Социалните служби твърдят, че майката на децата Марийка Кръстева Томова е лишена от родителски права, макар тя да има потвърдени такива от български съд.

На 21 декември майката е изпратила адвокат, който да заведе децата до самолет в Готенбърг, с който да бъдат изпратени до София при нея. От социалните служби им е отговорено, че децата умират и това е по вина на майката.

Марийка Томова е поискала помощ от българското Външно министерство и от българското посолство в Швеция, писала е и писма до шведски политици и еврокомисари.

News.bg изпрати няколко въпроса във връзка със случая до българското Външно министерство, от където се ангажираха да ги препратят до посолството ни в Швеция и да ни върнат отговорите.

Свързахме се и с посолството ни в Стокхолм, откъдето ни обясниха, че майката се е обърнала за помощ към тях. Те вече са изпратили запитване до шведските власти, но все още не са получили отговор. Запитване от посолството ни в Стокхолм е изпратено до общината, където са децата и до Министерството на външните работи на Швеция.

Децата са също и шведски граждани и държавата се грижи за тях, посочиха още от дипломатическото ни представителство, като допълниха, че официално ще информират Външно министерство, когато получат отговор от шведските власти.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Зн
    Знаещ
    0 0
    13:34, 12 май 2019
    Не всичко писано от Вас е вярно Сагата на ужасите продължава и през 2019-та година с едното от трите българчета "Румен". Филми на шведски и български както и контакт за интервю с майката на канала й "Mariyka Tomova" в подрубрика "Заредени филми/Downloaded movies"
  • 2
    Зн
    Знаещ
    0 0
    13:37, 12 май 2019
    Касае се за Ютууб
Последни новини