От х:

Днес в x:

Намаляването на мазнините в храната е най-добрата диета

Забравете за модерните диети със злева супа или шейкове за отслабване. Стройна фигура може да си осигурите само като замените мазните храни с техни нискомаслени алтернативи, установи изследване, подкрепено от Световната здравна асоциаци.

Учени прегледаха резултатите от 33 изследвания, обхванали 73 589 мъже, жени и деца в Америка, Европа, Нова Зеландия и установиха, че нискомаслените храни помагат да бъдат свалени 1,6 кг, да бъде намалено нивото на холестерола и талията да стане по-малка.

Резултатите доказват за първи път, че хората могат да отслабнат без дори да се опитват, казаха авторите на изследването. Ефектът не е драматичен като при истинска диета, но индексът на телесната маса и талията наистина намаляват при нормално хранене. Така теглото може да се поддържа ниско поне седем години.

Изследването е поръчано от консултативната експертна група за хранителни препоръки на СЗО заради искане препоръките за прием на мазнини да бъдат актуализирани. Наднорменото тегло и затлъстяването увеличават опасността от много заболявания, като рак, сърдечносъдови болести, инсулт, диабет.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини