От х:

Днес в x:

Държавата и МВР се разградиха сами

Бариерите на служебните паркинги на областната администрация и на МВР – Хасково днес бяха премахнати. Те бяха разглобени от техника, който ги е монтирал – инж. Красимир Щерев. По думите му това е станало по искане на двете институции.

Днес изтичаше срокът, поставен от общината за доброволно премахване на загражденията. Утре щели да изпратят комисия, която да провери дали предписанията й за премахване на бариерите са изпълнени. Ако това не бе сторено, щеше да последва принудителното им премахване. Държавата и МВР обаче се разградиха сами.

„Спазваме закона, а не протестираме срещу него“, лаконично коментира за Haskovo.net областният управител Ирена Узунова. Тя допълни, че заповедта за премахване е от тези, за които законът допуска предварително изпълнение. „Оттам нататък каквото реши съдът“, каза тя.

Ул. „Атон“, ползвана досега като служебен паркинг от служители на МВР, е включена в последното разширяване на Синята зона. Долният край на ул. „Патриарх Евтимий“, ползван като служебен паркинг на областната администрация – също влизаше в пределите на последното разширяване.

Промените в обхвата на Синята зона обаче бяха атакувани от областния управител Ирена Узунова с аргумента, че не са съгласувани с КАТ. ОбС Хасково отказа да преразгледа решението си с мотива, че то е съгласувано с транспортната комисия към общината, в която влиза и представител на КАТ.

Предстои този казус да бъде решен от съда. Междувременно пък шефът на ОбС Хасково Иван Иванов предложи за сесията на 14 декември да се промени наредбата за Синята зона и оттам да отпадне изискването за съгласуване с КАТ.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини