От х:

Днес в x:

Неандерталско: Училищен охранител налита на жени, лъже журналисти

Атанас Калоянов, пазач: Няма да минете

Охранителят на гимназията по Механо и електротехника Атанас Калоянов днес добави поредния лош щрих към образа на училището в което доскоро е преподавал като учител по физическо възпитание.

Възрастният мъж/вероятно дядо/ извади каруцарски език и поведение от което и неандерталец би се срамувал, след като се нахвърли срещу надлежно легитимирали се журналисти дошли да разговарят с директорката Дорина Карадимова.

Посещението бе съгласувано с г-жа Карадимова, но неочаквано пъдарят отказа да допусне медиите с мотива, че пишели „лоши неща“ за училището. Той най-нагло излъга, че директорът го няма и ни отпрати да си ходим, до момента в който тя ще се освободи за медиите.

Върхът на сблъсъка бе момента, когато той щеше да премине от вербален във физически. При това обектът бе 40-килограмова колежка от Дарик Радио, която за пръв път идваше в училището. Доминиращ с физическото си превъзходство, „мъжът“ се надвесе заплашително над момичето и започна да и крещи пред десетки минаващи ученици. Калоянов показа недвусмислени намерения за физическа саморазправа, ако без позволението му, журналистите посмеят да пристъпят в училището. Припомняме, че според българското законодателство, държавните институции са ДЛЪЖНИ да съдействат за представители на средствата за масова информация, а правото на свободно слово е гарантирано от конституцията. Механото е държавно училище. 

Стигна се до личната намеса на г-жа Карадимова, която цивилизовано покани журналистите в кабинета си и културно отговори на въпросите, касаещи много неприятната тема за секс тормоз в школото/ четете в статията „Полицията разследва учител на Механото за блудство с малолетна“/. Преди да поемат към директорският кабинет обаче пазачът изуми с друго неадекватно искане-журналистите да оставят ЕГН-тата си. Оператори с лични данни обаче са само някои, изрично посочени от закона институции, не и всеки срещнат пазач. 

По повод действията на охраната и примерът който се дава на непълнолетните възпитаници на гимназията, Дорина Карадимова коментира, че тя е наела фирма ММ за охрана на училището и именно фирмата избира кои хора да назначи на КПП-тата. Калоянов обаче бил одобрен от ръководството на училището понеже е дългогодишен преподавател в гимназията и познава деца и учители. 

Странно бе поведението на иначе достолепния на външен вид мъж при напускането на училището. Усетил че може би е прекалил, лансира нещо като извинение: „Ако 44 години работите с говеда, ще мислите че всички са такива“.

Без коментар.

Г. Христов

Крясъците на пазача кънтяха над целия първи етаж
Охранителят си избра мишена-слабичко момиченце, което имаше нещастието да работи в омразните медии
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини