От х:

Днес в x:

Министър Младенов резна две ленти за ден в Димитровград

директорът на театъра разведе гостите, за да им покаже подобренията

Обновената сграда на театър "А.Карамитев" и новото Общинско предприятие "Обществена пералня" откри официално в Димитровград министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Храмът на Мелпомена е ремонтиран със средства по „Красива България“. Ремонтът на сградата е за над 113 000 лв. „Няма по-голямо удовлетворение за един кмет от това да открие една реновирана сграда и то на институция каквато е театъра за димитровградчани.“, каза в обръщението си кметът на бригадирското градче Иво Димов. „Димитровградчани заслужават това, което успяхме да направим за театъра“, каза министър Тотю Младенов. Той припомни, че по време на ремонта на театралната сграда са били заети и петима безработни. Най-емоционалното пожелание на церемонията по откриването на реновираното здание направи областният управител Ирена Узунова

“Хората да идват в театъра в с много дух и да се зареждат положително тук, за да излязат много по-добри и с отворени сърца в живота си“, обърна се тя към театралния екип. На финала на церемонията директорът на театъра Тодор Боянов посочи пред гостите, че по традиция при официални събития пред бюста на патрона на театъра Апостол Карамитев се поднасят цветя. Министър Тотю Младенов се разписа и в книгата за гости, като се оказа, че той е първия министър, чийто параф е част от попълненията с пожелания в нея.

По-късно заедно с кмета Иво Димов социалният министър откри в сградата бившата АТЗ болница обществена пералня. Тя е реализирана по проект с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Общата стойност на проекта е 295 533.48лв.

В нея са наети на работа 18 трайно безработни.

М. Манолова

Иво Димов, Тотю Младенов и областният управител Ирена Узунова прерязаха лентата на на откриването на реновирания театър

министърът се ръкува с всеки от наетите на работ в обществената пералня

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини