От х:

Днес в x:

Карък пипна хасковските пилоти, шампионите-без изненади

Инфарктен, но характерен момент- струпване на форсиращи автомобили на обратния завой до бензиностанция Еко

Невиждан карък сполетя хасковските пилоти в последния кръг на националния рали шампионат от типа „Градски маршрут”. Хасково бе домакин на състезанието, което щеше да раздаде купите и медалите в трите класа на ралито. Местните пилоти бяха готови да дадат всичко от себе си, но...едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто-да го направиш.

В най-малкия клас, до 1600 кубика, президентът на местния клуб „Мегапорт рейсинг”, Мирослав Ангелов, даде второ време на квалификацията от вчера-уникалните 1.48.600 мин, като пред него се класира само Росен Даскалов от Русе с 1.48.148. На старта обаче, колата на Даскалов не можа да запали, той бе дисквалифициран и отвори златен шанс пред нашия. Мирослав врътна и най-бързата обиколка по време на състезанието, като пак следе до 1.48 мин. За справка, водачът в класирането и вече шампион на България Ерменко Ерменков, въртеше обиколки с 1.49-1.51 мин, но затова пък караше невероятно сигурно, с прецизно вземане на завоите. Щаденето на колата свърши работа, Ерменков стана първи, а автомобилът на Ангелов получи повреда в двигателя и отпадна. В този клас се състезаваше и управителят на хасковската картинг писта Иван Бакърджиев. За зла участ обаче вчера бе нацелен от друг участник в тренировките. Неговия екип позакърпи голфа му, но катастрофиралият автомобил откара Иван само до 6-тото място.

В следващият клас, до 2000 кубика, се състезаваха двама хасковлии-Иван Анастасов с Рено Меган и Красен Василев с Рено Клио. Двете рена се подредиха съответно 6-то и 8-мо, което си е постижение на фона на миналата година, когато и двамата пилоти не успяха да финишират. Първенец в серията стана Цветан Илиев от София с Хонда Сифик, следван от двойка заралии-Стоян Апостолов и Светослав Ковачев. Именно Апостолов, с Хонда Сивик стана и шампиона на България в този клас.

В третия клас над 2000 куб – никакви изненади. За поредна година при най-мощните коли „цар” е Илия Царски. Стана победител в Хасково, стана и шампион на България. Не напразно на червеното му Митсубиши бе изписана думата „Кинг” /кралят/. Луда гонка обаче спретнаха вторият и третия-Росен Даскалов с БМВ и Калин Бенчев със Субару. След няколко изпреварвания на една боя растояние, триумфира Даскалов.

Не липсваха и катастрофи и повредени коли на трасето. За разлика от предишни години, сега организацията бе почти перфектна. Каквито и „фалове” да ставаха, те се отстраняваха за минути. При много стегната организация, ралито започна и завърши в указаните часове, без инциденти. Изключително затегнатите мерки за сигурност, пък спестиха нерви на организатори и пилоти, от постоянно шляещи се по трасето зрители.

Г.Христов

Черно конче в действие
Мирослав Ангелов от "Мегапорт" подминава поредният състезател
...и се залепи плътно зад шампиона Ерменков. Малко преди да го изпревари обаче, двигателят го предаде
Това в никакъв случай не бе единичен случай
|Росен Даскалов и Калин Бенчев в най-емоционалния момент в гонката над 2000 кубиковите
Със сантиметри по-напред, от завоя пръв излезе Даскалов
Тяхната битка нямаши никакво значение за "Краля"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини