От х:

Днес в x:

НАСА крие Нибиру, истината лъсна в YouTube

През последното слънчево затъмнение - ноември 2012 г. масивен обект се появява между Луната и Слънцето

Нибиру вече е близо до Земята, алармираха уфолози. Хипотетичната планета, за чието съществуване се застъпват автори, правещи собствени, непризнати от науката интерпретации на текстове от шумерската митология, е вече в слънчевата орбита. В YouTube се появи видеоклип, на който се вижда как масивен обект се появява между Луната и Слънцето. Той е четири пъти по-голям от Земята, твърдят уфолозите. И е наблюдаван през последното пълно слънчево затъмнение на 13 ноември.

Учените от НАСА отхвърлят идеята за Нибиру, но засега няма никакво обяснение за космическото тяло, което се вижда на клипа.

Нибиру се появява за първи път в книгите на Закария Ситчин, който прави собствени интерпретации на шумерски клинописни таблици. В годините след излизането на книгите му, тази идея предизвиква вълнения в средите на уфолозите, поддръжници на палеоконтакта. Тълкуванията му са считани за лъженаучни в академичните среди. Отхвърлените от научната общност интерпретации на Ситчин се състоят в това шумерските космогонични митове да не се приемат за плод на фантазията, а за исторически и научни текстове. В частност, в мита за Енума Елиш, имената на божествата са заменени с имена на предполагаемите планети. Резултатът от това е разказ за извънземни от планетата Нибиру, които били създали човешкия вид чрез генетично манипулиране на женски маймуни. Нибиру обикаляла около Слънцето с период от 3600 години и всяко следващо нейно преминаване покрай Земята било свързано с катаклизми.

НАСА отхвърля идеята за Нибиру и полага усилия да информира обществеността, че няма заплаха за Земята през 2012. Но в Тасмания, Патагония и Фолкландските острови е заснета "втора луна":

Източник: http://www.besove.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ни
    нищожество
    2 0
    14:08, 21 окт 2016
    нибиру не е от трето измерение. с тази техника не става. защо разчитаме само на наса. и те са обикновени хора. къде са рснаците.от месеци техниката на наса издиша.
  • 2
    Ре
    реално аз
    0 0
    12:13, 25 яну 2019
    Само 100% олигофрен може да повярва на тез простотии. Чао долна неграмотна сган. Да чукна на дърво да не стана като вас. ...долна ,кирлива,гнусна,неграмотна сган.
Последни новини