От х:

Днес в x:

Бивш шеф на митницата арестуван за контрабанда на цигари

Кирил Мараджиев

Бившият началник на митница Свиленград Кирил Мараджиев е митничарят, арестуван при акцията на ГДБОП вчера, при която бяха задържани общо 8 души, съобщиха за Haskovo.net от окръжната прокуратура в Хасково, под чийто контрол се проведе операцията. Мараджиев е бил шеф на митницата за няколко месеца през 2008 година, след което е бил назначен за старши инспектор, работел е на различни пунктове. Той има 14 годишен стаж в системата на митниците. Последното му дежурство е било на Капитан Петко войвода вчера, където бе спипана контрабандата на 9 500 000 къса нелегални цигари. Папиросите били натоварени в Гърция, те са на обща стойност около 3.5 млн. лв. и са от марките ``Вектра``, ``М.Д.``, ``Маджестик`` и ``Ремингтон``.

За организатор на контрабандния канал обвинението посочва турския гражданин Туран Йозкалъч. Той е смятан за шеф и на друг канал – от Турция, под прикритието на найлонови торбички. За канала от Гърция пък използвали фалшиви ТИР карнети, както и фалшиви регистрационни табели. В хода на операцията разследващите се натъкнали на табели на камиони, които били за леки автомобили.

Зад решетките освен митническия ексшеф Мараджиев е още един свиленградчанин, който е управлявал камиона с нелегалните цигари. Компания в ареста им правят и трима софиянци.

Останалите трима задържани са от периферията на контрабандната схема. Възможно е в понеделник, когато прокуратурата ще иска налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ за трафикантите, те да отпаднат от списъка и да им бъде поискана по-лека мярка за неотклонение.

Задържаните вчера цигари са били предназначени за склад в София. Разследването на случая продължава.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини