От х:

Днес в x:

За пръв път: Тръгва 3D кино в Хасково

След 3-годишно прекъсване, обновеното кино „Парадизо“ отваря врати в Хасково и ще предлага най-новото във филмовата индустрия.

Програмата на киното стартира петък, 16.11, с премиерата на филма "Здрач 2-Зазоряване", като амбицията е всяка седмица да се вади по един хит-за предпочитане премиера или дори предпремиера. Новото е, че киното ще излъчва на 3D, като вече е поставена огромната машина генерираща картината и са доставени специалните очила които ще се раздават на зрителите. Не всички от филмите ще бъдат на 3D, “Здрач“ например ще бъде в стандартния формат.

Детските анимационни утрини в събота и неделя обаче почти сигурно ще са само във формата на авангардната визия. Говорим за пълнометражни филми.

Новото кино се държи от ресторантьорът от Харманли Николай Николов. Той се занимава с този бизнес от 3-4 години, като има лятно кино в Созопол. Сега се премества навътре в страната и на закрито. Има обаче връзки с колемите разпространители в България и е договорил нова продукция. Инвестицията му в „Парадизо“ е солидна. Само машината струва 100 хиляди лева, отделно се пребоядисва всичко, сменят се тапицериите на седалките в салона, ремонтират се санитарните възли. Ще си има барче във фоайето с кафе, безалкохолно и биричка, както и неизменните пуканки.

Прожекциите, само утре, ще са три-16, 18 и 20 часа. Нататък ще се започне по схемата 14, 16, 18 и 20 часа. Все още се мисли дали да се пусне късна прожекция от 22 часа.

Цените на 3D филмите ще са 10 лв, за ученици, пенсионери и студенти-8 лв. Традиционните филми ще вървят по 8 лв., за ученици, пенсионери и студенти по 6 лв. Макар и още неизбистрена, има идея билетите да са различни за ранните и късните прожекции. Примерно, за излъчванията в 14 и 16 часа билетът да бъдат с 2 лв по евтин. При 10 лв редовен билет за 3D, в ранният следобед ще бъде 8, съответно на 2D-то, от 8 ще падне на 6. С по два лева падат билетите и на деца и възрастни.

Има обаче едно АКО. В този бранш е знайно, че за хитовите заглавия, особено премиери и предпремиери, цените на билета се определят от разпространителите. А обичайна практика на големите играчи Съни филмс и Александра е да начукват солени цени за „златните си кокошки“. За да се улеснят клиентите, в момента се разработват промоционални пакети за групови посещения, например на училища.

Харманлийци се надяват да успеят с начинанието си, защото преценили че в този голям град има глад за кино, след дълго прекъсване. Офертата им за наема на помещението в бившето НТС е добра-10 хиляди лева годишен наем, на пъпа на центъра. Искали да отворят доста по-рано, но помещението било обитавано от хасковските евангелисти, които се изнесли едва на първи ноември.

Г.Христов

Новото кино "Парадизо" отваря врати в петък
Машината за 3 D....
...е мощен компютър

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини