От х:

Днес в x:

Ерол си зарязва бизнеса заради 400 хил лв

Пункта в Бадема затваря врати в най-скоро време

Познатият на цяло Хасково Ерол Халим си зарязва бизнесът със скрап, в квартал Бадема, заради едни 400 хиляди лева. Толкова пари му иска собственикът на имота Стойчо Арсов за да му прехвърли терена. Впоследствие дейността на пункта може да бъде узаконена с лиценз, защото сега работи без такъв. Такова е положението от 2010-та година насам. Оттогава датират и санкциите за търговеца. Само през последният месец те са 17 хил лв или 4 пъти повече за предходните две години взети заедно.

Ерол щял да се мести на нов терен край хасковското село Малево. Пунктът в Бадема ще бъде закрит.

Това е и така, и не е така, каза самия Ерол потърсен за коментар от Haskovo.net. Теренът в Малево бил „мижав“ и не бил подходящ за нов пункт, въпреки че там вероятно ще бъдат стоварени наличните коли и скрап от сегашният пункт, защото от глобите на РИОСВ, станало ясно че така вече не може да продължава.

Ерол Халим твърди, че за сегашната ситуация вина има бившия му ортак Стойчо Арсов, който го подвел. Навремето Арсов купил терена за 101-хил лв и обещал впоследствие да му го прехвърли след покриване на платената сума. Имали устен договор и Ерол вярвал на мъжката му приказка. Двамата се знаели от години, бригадата на Ерол правела площадките на Арсов в Симеоновград и Кърджали.

Като равностойни ортаци вече, двамата заработват на сегашното място през 2005-та година. През 2010-та Арсов прекратил лиценза и в същото време ипотекирал терена срещу 400 хиляди лева. „Сега ми вика да ми го прехвърли срещу 1 лв, ама аз да поема дълга към банката. Че аз 4 живота да имам не мога да покрия този дълг“ жалва се търговеца. И потвърди, че разчита приятеля му да си спази мъжката дума и все пак да се договорят. „За тия три години ме направиха по-черен от дявола. Аз неща да работя против държавата. Никой не е по-голям от държавата“ допълва Ерол.

„Наистина имахме споразумение да му прехвърля терена“ потвърди Стойчо Арсов, който е от 15 години в бизнеса със скрап. Той обаче подчерта, че имотът все пак е негов и е било негова работа дали ще го ипотекира или не. Отхвърли и версията, че го дава без пари срещу поемане на дълга, защото според него Ерол не може да обслужва такъв кредит. Вариантът е продажба. „На този терен аз мога да му взема 600 хил. Казах му на Ерол, че на него ще му го дам за 380 хил. Извинете, но навремето 101 хиляди лева да не би да бяха малко пари?“ риторично попита той. На въпрос защо се развалил съвместният им бизнес, Арсов бе лаконичен. „Задържаше много коли, не можеше да ги реализира достатъчно бързо. По цели години имах блокирани по 100-150 хиляди в стока. Накрая се отказах от тази площадка“ изясни Арсов, като дебело подчерта, че няма никакви финансови претенции към Ерол или към настоящата му стока. Терена обаче си е негов и той определя условията.

Ако пункта в Бадема затвори, знайните морги в града и общината ще са край Болярово, ЖП-гарата и Узунджово. Разбира се има и незнайни, като в Република например.

Г.Христов

Стоката ще бъде преместена край Малево
Ерол Халим
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини