От х:

Днес в x:

Леопард – людоед е убил 15 човека

Ужасна история се е случила в Непал. Местните власти разследват смъртта на много хора в отдалечен  район на страната. Според основната  версия виновникът за смъртта им е леопард – людоед, съобщава CNN.Както е разказал говорител на полицията пред репортери, през последната година в гориста местност на около 600 км от Катманду (столицата на Непал) са били убити 15 души. Повечето от тях са деца и млади жени. На мястото на смъртта им са намерени фрагменти от частично изядени органи, поради товa главният заподозрян е леопард, който често е забелязван в района.

Полицейският служител е заявил, че в съседна Индия, която граничи с Непал, също са отбелязани подобни случаи. Възможно е виновникът да е същият леопард, за който националните граници нямат значение. В Непал  за главата на леопарда е  обявена награда от 25 хиляди рупии (около $ 300). Макар  стрелбата по диви животни да е забранена, леопардът е решено да се  унищожи.

Обикновено   жертви на хищника са живеещите  в отдалечени села, заобиколени от всички страни от джунглата. Традиционно, основната работа у дома там се  върши от жени и деца, а мъжете работят в полетата. По-специално, те събират дърва за огрев в гората и храна за животните,  затова не е изненадващо, че именно те са жертви на леопарда.

Такива хищници е трудно да се унищожат, тъй като те обикновено се движат в отдалечени слабонаселени райони, и за да бъдат заловени или убити се изискват както изключителни познания за местността , така и отлични ловни умения.

Най-известният ловец в света на людоеди,  англичанинът Джим Корбет веднъж е издирвал такъв хищник в този регион още в  Британска Индия, която граничи с Непал. Той разказва в книгите си, че е прекарал повече от една година на лов за човекоядец леопард, който убил над 100 души. Хищникът се движел само през нощта и бил крайно предпазлив, така че да се проследи било  изключително трудно.

Източник: 30dumi.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини