От х:

Днес в x:

Водят с полиция в съда свидетел срещу Даньо Куция

Даньо Куция на излизане от съдебната зала

Милен Божанов, свидетел по делото за разпространение на наркотици срещу Йордан Стефанов, известен в хасково като Даньо Куция, бе глобен 100 лева днес заради неявяването му пред Темида. Освен това съдията Красимир Димитров разпореди съдебната полиция да го доведе принудително за следващото заседание – 20 ноември.

Милен, както и още един от свидетелите срещу Куция, поискал да се отметне от предишните си показания пред съда и да потвърди тези, дадени на досъдебното производство.

Даньо Куция бе задържан на 4 октомври миналата година в дома му на ул. „Дунав“ след двумесечна разработка, при която са били подслушвани и разговорите му. В деня на операцията полицаите спрели един от клиентите му на излизане от жилището, превърнато в магазин за дрога. Куция обаче ги видял, защото бил оборудвал апартамента с камери. Той набързо набутал наркотиците в чанта и пратил 11-годишния си син да я изхвърли в контейнера за боклук. Момчето обаче било пресрещнато на стълбите от криминалистите. В апартамента пък полицаите открили още трима души, които според тях са клиенти на дилъра.

От жилището на Йордан Стефанов са иззети амфетамини, марихуана, екстази. Според полицаите различните видове наркотици са достатъчни за 2500 дози. Цената на общото количество дрога е 16 500 лева.

Защитната теза на Даньо Куция е, че полицаите са му подхвърлили наркотиците.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини