От х:

Днес в x:

Оранжев код за Хасково, бурен вятър днес, порой през нощта

Обичайната гледка при порои в Хасково

Оранжев код заради валежи и силен вятър е обявен за четири области - Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково. Предупреждението е, че времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви.

От хасковската метеорологична станция уточниха, че скоростта на вятъра е 17-20 метра в секунда. Той е от юг-югозапад. Температурите са доста високи, но утре с промяната на посоката на вятъра се очаква да нахлуе и по-студен въздух.

Довечера и през нощта в региона се очакват и интензивни валежи. Предупрежденията са за 30 до 50 литра дъжд на квадратен метър, което на практика означава порой.

Червен код за валежи е обявен за Смолян и Кърджали, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. В Кърджали кодът е червен и заради очаквани силни ветрове. Червен код означава, че времето е много опасно. Възможни са големи щети. От НИМХ съветват задължително да се следват разпорежданията и всички съвети, дадени от властите, както и жителите на областите да са готови за извънредни мерки.

Жълт код за силен вятър важи за областите Кюстендил, Перник, София, София–област, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини