От х:

Днес в x:

Донор възкръсна по време на интервенция

Родителите на Карина бдят неотлъчно до нея

Органите на момичето е трябвало да бъдат дарени, когато тя се събужда.19-годишната Карина Мелхиор от Дания претърпява жестока автомобилна катастрофа в началото на тази година и изпада в кома. Животът на момичето е поддържан благодарение на апаратура за изкуствено дишане, съкрушеното й семейство е неотлъчно до нея в болничната стая, но седмици наред състоянието й не се подобрява. Лекарите убедили родителите на Карина, че след като момичето е в мозъчна смърт е напълно безсмислено да се измъчват в очакване тя да се събуди, тъй като това няма да стане. Медиците скланят родителите да се съгласят органите на дъщеря им да бъдат дарени. Родителите на Карина взимат най-тежкото решение в живота си и се съгласяват вегетативното състояние на клетото им дете да бъде преустановено, пишат от chudesa.net.

След като съгласието за донорство е взето по съответния ред, апаратът за изкуствено дишане е изключен, а семейство Мелхиор започват приготовленията за погребението на детето си. Когато обаче докторите понечили да извадят органите на момичето, то помръдва краката си и отваря очи. Лекарите в операционната са шокирани.

Карина се събужда точно преди да извадят органите й

Карина се възстановява бързо след събуждането си. Скоро след това тя се прибира у дома и днес вече е толкова добре, че дори язди любимата си кобила. Родителите й, които са не само безкрайно щастливи, но и шокирани, обвиняват лекарите в интервю за датския вестник „Ekstra Bladet”: “ Тези бандити в бели престилки действаха прекалено бързо, защото искаха органите за донорство”. Необяснимото оживяване на Карина развихри ожесточени дебати относно донорството в Дания. Лекарите работили по мистериозния случай се оправдават, че са били разбрани погрешно и мозъчната смърт не е била документирана никъде. Те от своя страна прехвърлят вината на родителите, които уж не били разбрали къде да подпишат, за да може дъщеря им да стане донор.

Карина вече е добре
Източник: mamita.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини