От х:

Днес в x:

Училище за певци D Stars - Калин и Марина в първия ден на джаза

Марина Драгомирецкая и Калин Жечев

Хармония – това усеща слушателят, когато се докосне до съвместното звучене на джаз вокала на Марина Драгомирецкая и пианото на Калин Жечев. А ако освен слушател е и зрител, със сигурност ще усети и страстта и удоволствието и на двамата от работата им заедно. Калин и Марина вече половин година завихрят около себе си прекрасна феерия от джаз в най-различните му форми и цветове. И всичко това редом с индивидуалното им търсене, професионално им развитие и израстване. Съвместната им работа стартира през месец юни 2012 г. - Марина и Калин се срещат на сцената на концертите „MusicAll” и „Lady in Blues”, последният от които е и техния първи самостоятелен цялостен проект. През м. юли тази година участват в първия по рода си джаз конкурс "July Jazz My Stage", част от "July Jazz Smolyan".

С вокала на Марина Драгомирецкая и пианото на Калин Жечев димитровградчани ще се срещнат на 22 октомври, понеделник от 13:30 в Актовата зала на ПМГ "Иван Вазов. По-късно, от 18 часа заедно с Акустично трио Димитровград, Иван Тодоров проект Училище за певци "Д Старс" - Мария и Калин, ще изпълнят с джаз Камерната зала на КДК.  Изявите са старт на четвъртото издание на Младежки JAZZ фестивал – Димитровград 22-24 октомври 2012

 

Няколко думи за всеки един от тях:

Марина Драгомирецкая запява „Love me tender” едва 4-годиншна. Оттогава знае, че животът й ще е музика. Оттогава се влюбва все повече в мелодията. Участва в детска вокална група „Талъсъмче”, а по-късно във вокална група „Инстинкт”. В момента Марина е част от Училище за певци D Stars, където не само се изявява като джаз изпълнител, но и е асистент-преподавател на Даниела Станкова, музикален директор на студиото.
Марина е участник и победител в "Балкански младежки фестивал" (България), Конкурсът за млади изпълнители "Sunchane skale" (Черна гора), Фестивалът "Златен Арлекин" (България), Евровизия и др. Работи с музикантите Венци Благоев, Атанас Хаджиев, Теодор Петков, Тони Златанов, Борис Таслев. Димитър Карамфилов, Васил Хаджигрудев, DJ Artone, Диньо Господинов; част от дует "At Ease" и Трио "Ы". Марина е участник в Майсторския клас по джаз импровизации на професорът от Бъркли Колидж Bob Stoloff.
Завършва "Дипломация и международни отношения" и в момента е студент по "Музикални и мултимедийни технологии". Намира себе си в разнообразието и даже се старае да го предизвиква.


Калин Жечев завършва Националната Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров" със специалност "Джаз пиано" и "Тонрежисура". Някои от проектите, в които участва включват "Strahil Gaydarski Quartet, "Ani Lo. Project" и Младежки смесен хор "Ave Music". Музикалната му кариера включва също работа с бигбенда на Българското Национално Радио, бигбенда на Вили Казасян, етно-джаз формацията Балкански коне. Участва в проекти заедно със Стоян Янкулов, Венцислав Благоев, Виктор Бенев, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов, Калин Вельов, заедно с групите Mango Duende, Tumbaito, Sambrazil, Rumba Aficionado.

Dimitrovgrad.BGvesi.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини