От х:

Днес в x:

Петков окончателно е председател на Общински съвет

Кризата в управлението на Общински съвет е преодоляна – стана ясно след публикуването на дневен ред за извънредна сесия. Тя се свиква от Дечко Петков. Неговият пост става факт, тъй като областният управител не е внесъл решението на местния парламент за оспорване в съда в законовия 7-дневен срок.

На 31 август, нарушавайки процедурата, общинските съветници освободиха от поста й Красимира Александрова и избраха отново Дечко Петков. Това даде повод на Здравко Димитров да върне тези решения.  Следващата сесия беше свикана от Красимира Александрова. Мнозинството я  бойкотирана, защото при създалото се положение имаше вероятност всяко от взетите решения да бъде атакувано в съда предвид неизвестните около това кой все пак е председател на общински съвет.

Със сигурност господин Петков ще работи на пълен работен ден и ще получава пълния размер на допустимото възнаграждение, както е решено на последното заседание на ОбС. Три от политическите групи имаха предложение за намалението им когато избираха Красимира Александрова за председател. За сега не е ясно ще остане ли поста на заместник – председател на Общински съвет и дали Красимира Александрова ще го заема. Това е решение, което до този момент не е обсъждано.

Сесията се свиква днес – 18 октомври от 17.30 и е със статут на извънредна. На нея ще се разгледат само две точки – решения, които са върнати от областният управител заради допуснати неточности при формулирането им. Едната е Наредба за общинските жилищни имоти. Втора точка от дневния ред – отмяна на решение относно продажба чрез публичен търг на земеделска земя от землището на с.Искра.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини