От х:

Днес в x:

Джаз до дупка в третия ден на феста в Хасково

Джаз до дупка с Петър Салчев и Турийски брас бенд

Джаз до дупка! Така накратко може да бъде описана третата вечер от „Хасково джаз“. Поне стотина души се събраха снощи на открито за „ Дерони джаз найт“ в центъра на града. Станалото от няколко години традиционно свирене пред „ Амброзия“ , в 16-ото издание на джазфеста мина под звездите в прекрасната топла септемврийска вечер с много настроение.

Музикантите от Турийски брас бенд откриха вечерта и заслужено получиха бурни аплодисменти от джазпочитателите. Малко по-късно към тях се включи и специалният гост  - вокалът Петър Салчев. Мекият глас на пловдивчанина, който за поредна година гостува в рамките на джазфеста в Хасково, му спечели много почитатели, които и снощи дойдоха, за да го чуят.

Докато по-големите се наслаждаваха на музиката, една дузина малчовци щъкаха наоколо и дори заедно с възрастните се включваха в аплаузите към музикантите.

Тази вечер джазфеерията се премества на сцената на театъра. Младият Виктор Бенев ще се представи с изпълнения на MIDI вибрафон. Със съдействието на посолството на САЩ у нас ще гостува и CHAD LEFKOVITZ-BROWN QUARTET. Ще има прожекция на документалния филм „ ез граници-истински истории от САЩ“, с автор Блага Димитрова. 22:30 е началния час на Jam session Клуб в Младежкия център.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини