От х:

Днес в x:

Нови бизнес партньорства и възможности за фирмите от Хасковски регион на КАВАЛАЕКСПО 2012

В периода 21-23 септември 2012 в град Кавала, Гърция  се проведе традиционното изложение КАВАЛАЕКСПО, което всяка година събира стотици представители на бизнеса от трансграничния регион и предоставя възможност за презентация на стоки и услуги пред широка публика.

Трансграничният регион на област Хасково беше представен от редица фирми, които имаха възможност да рекламират своя бизнес и предлаганите от тях стоки и услуги чрез рекламни брошури и промишлени артикули.

Доказани имена на пазара като „Термокомфорт” ООД,  „Симпекс Трейд” ООД,  „Алфа-Терм инженеринг” ООД„Европа” ООД (Flair), „Никадон” ООД,  „Елпром Харманли" АД, „Делена ДД” ЕООД, „Джени спорт” ЕООД, „Алиана” ООД и „Рокси Дрийм” ООД, „Украбул-МЦ” ЕООД, „Братан” ЕООД, „Кавел инвест” ООД (Фидела, Хрусини), Месокомбинат „Бурденис - 93”ООД, „ПИМ” ООД, „Химммаш” АД, „Млечна промишленост” ЕООД, гр. Хасково, „Метал Груп Елит-2006” ООД, Производствена кооперация „Елмаз-Текс” (Даймънд), Винарна „Малката звезда” Харманли, Ерато холдинг получиха напълно безплатно място в Изложбено-конферентния център `Апостолос Мардирис` в Кавала, който разполага с покрито пространство от  близо пет хиляди  квадратни метра, напълно оборудван конферентен център, кабинки за превод, многофункционални зали и място за прес конференции.

РСО „Марица” Хасково също представи своята дейност,  като в рекламата се наблегна на презентацията на открития  Бизнес инкубатор в с. Клокотница, където представители на малките и средни предприятия в пограничния регион на България и Гърция имат възможност да получат квалифицирана помощ, безплатни помещения и необходимо оборудване за развитите на дейността си. Екипът на проекта се радва на заслужени адмирации за реализирането на идея от подобен вид, а броят на желаещите да се възползват от предлаганите услуги значително се увеличава.

На изложението участваха и представители на Хасковска търговско-промишлена палата, които презентираха своята дейност в подкрепа на бизнеса от региона.

Участниците в търговското изложение споделиха,  че новите бизнес възможности, създадените контакти и връзки, със сигурност ще се превърнат в ползотворни партньорства и потенциални  успехи. Българското участие в двустранното изложение е инициатива по проект “Българо-гръцко партньорство чрез подкрепа, услуги и решения за насърчаване на открит регионален екип” (Акроним: Bulgarian-Greek PASSPORT), финансиран по Програма за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007 – 2013, изпълняван успешно вече втора година от РСО „Марица”, Община Хасково и гръцки организации.

Този материал е създаден в рамките на проект „Българо-Гръцко партньорство чрез подпомагане, услуги и решения за насърчаване на открит регионален екип” (Bulgarian-Greek Partnership by Assistance, Services, Solutions to Promote Open Regions Team/Bulgarian-Greek PASSPORT), финансиран от Програма за европейско териториално сътрудничество Гърция-България 2007-2013, договор за безвъзмездна финансова помощ № В1.32.03/14.03.2011 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и националните фондове на Гърция и България. Цялата отговорност за съдържанието на обявата се носи от РСО „Марица” и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини