От х:

Днес в x:

Татуист подписа Левски на ръката си

Татуисти от цяла Европа канят хасковлията на гастроли в студиата си

Подписът на Апостола на свободата Васил Левски е най-новата тауировка на топ татуиста на Хасково Димо Бойчев.  Тя е на лявата му ръка и майсторът си я направил сам през лятото.

„Българин съм. Горд съм за това. Подписът на Левски върху ръката ми казва повече за мен от всички думи, които аз бих изрекъл“, обяснява избора си Димо Бойчев.

Неговата визия е доказателство, че идейните татуси, които отразяват индивидуалността и характера на човек, са на мода като цяло. Въпреки че сезоните като цяло са се наместили във всички фази на съвременното изкуство и мода, те не играят съществена роля, когато човек е решил да изрисува тялото си. Може би обаче индиректно действат и то, по-скоро, върху настроението на мераклията да се татуира, разказва Димо Бойчев.

Младият, но вече доста опитен художник, е щастлив, че за разлика от предишни години, клиентите вече знаят какво искат и имат собствена идея как да изглежда тялото им след татуирането. Затова и каталозите с татуси вече са на изживяване. Всеки иска да е уникален и не само да се изрисува, защото е модерно, но и да покаже без думи себе си, обяснява татуистът.

Димо отбелязва и друга тенденция в работата си с голям кеф - че напоследък и в Хасково хората са се разкрепостили и са развихрили фантазиите си що се касае до избора на татуировка. При него дори все по-често идвали по-възрастни дами и смело заявявали, че искат мастилена рисунка върху тялото си. Повечето жени си избирали надписи от любими цитати от книги или фрази от песни. “За предпочитане е шрифтът да е изящен и възможно по-дребен. Като цяло дребните татуировки винаги са актуални“, казва Димо. Той е забелязал, че в текучество са и различните йероглифи. Когато трябва да направи и идейния проект за нов татус, хасковлията е най-доволен. "Един творец не трябва да бъде комерсиален", казва той. Въпреки повечето усилия и времето, което му коства, когато хората му разказват за идеята си, а той им я интерпретира първо на белия лист, а след това и върху тялото, Димо е истински щастлив. „Така човек се развива, художникът татуист се обогатява. Ако измерваме всичко само в комерс, ще се превърнем от творци в машини за татуиране.“

Младият хасковлия е натрупал доста творчески опит и при колеги от различни страни на Европа. Някои от студията където е бил гост-татуист са в Германия и Дания. Последния му гастрол е от тази пролет в Карлсруе. За около месец престой българинът е татуирал над 100 души там.

Самият Димо също е фен на татусите. Дясната му ръка е изрисувана от негов колега от Шумен. Доверил му собствената си плът, защото го харесва като стил. Женски лица преплетени с цветя обгръщат до подмищницата десницата на хасковския майстор татуист. Казва на професионален език, че рисунките му са 50 часа работа. Има намерение да изрисува и нагоре ръката си и докато цялата картина бъде завършена, Димо обяснява, че има работа по него още за около 10 часа.

М. Манолова

Красивата Станислава е сред десетките клиенти в ателието на Димо
Младата дама си татуира фраза от любима песен
Дясната ръка на хасковския татуист е изрисувана от негов колега от Шумен за 50 часа работа
Подписът на В. Левски е на лявата ръка на майстора татуист
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини