От х:

Днес в x:

120 бакалаври ще се учат в Хасково

120 бакалаври от Хасково и региона започнват занятията си в специалностите „ икономика“ и „ бизнес администрация“

С тържествена церемония Центъра за дистанционно обучение към УНСС в Хасково откри новата си учебна година. 120 кандидат- бакалаври от Хасково и региона започват занятията си в специалностите „ икономика“ и „ бизнес администрация“.

Приемът за тази квалификационна степен в областния град е за 5-ти пореден път, отбеляза заместник-ректорът на УНСС проф.Веселка Павлова. Пред новите студенти тя подчерта преимуществата на този тип обучение, което улеснява работещите хора и им дава възможност да се развиват, както в професионален план, така и да трупат нови знания. Друго предимство е ниската семестриалната такса, която е 173 лв. и включва всички учебници, необходими за подготовката. Първокурсниците в регионалния център ще учат по абсолютно актуални учебници, издадени през 2010-та година, а преподавателите им са авторите на помагалата. Студентите ще се подготвят основно сами, като през събота и неделя ще получават консултации от преподавателите си. В обръщението си проф. Павлова изтъкна и престижа на учебното заведение, което представлява, като подкрепи това с данни от международно проучване. Според тях, сред всички бизнес училища в Европа УНСС заема 13-то място като класа, а в света е на 31-ва позиция.

Новите випускници се запознаха и с новия си директор доц. Живко Драганов, който е родом от Хасково. „ За мен е чест и с амбиция ще положа усилия центъра да продължава възходящото си развитие“, каза пред аудиторията доцентът. Той увери хасковските студенти, че наплива за прием през тази година е поредното доказателство за реномето на учебния център, който са избрали, за да продължат образованието си в академичната сфера.

Доц. Драганов посочи, че една от първите му цели на новия пост, е да възстанови библиотеката в центъра, за да може тя де се използва, освен по предназначение, и като средище за научни мероприятия. Първовипускниците получиха поздравления от заместник-областният управител на Хасково Николай Нанев, който посочи, че „ за областната администрация това учебно заведение е важен ресурс“. Председателят на общинския съвет на Хасково Иван Иванов също поздрави аудиторията и пожела на студентите и преподавателите“ да поддържат мотивацията си за успех“.

В залата на церемонията по откриването на учебната година присъстваха и представители на Свиленградската митница и кмeтове на общини от региона. „ Подкрепата на местната общност за нас е важна, за да има развитие висшето образование в Хасково“, обърна се към гостите директорът доц. Живко Драганов. По негова инициатива и като поздрав за всички във фоайето на филиала бяха подредени картини -живопис на хасковския художник Борислав Данев.

М. Манолова

Новият директор доц. Драганов спечели аудиторията още в първия ден с тънкото си чувство за хумор
...имаше и закъснели
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини