От х:

Днес в x:

Бедния подгони полицията с пушка, озаптяват го офицери

Старши инспектор Димитър Стоев/отзад/ извежда Бедния пред погледите на синовете му Стоян и Данчо

Нароченият за гонене и събаряне на жилището Георги Кьосепашев-Бедния подгони с ловна пушка полиция и ДНСК при опит за насилствено проникване в имота му. Бедния закрещя с пяна на уста и предупреди нашествениците да се махат преди да е станала беля. Силен трясък шашна хората от квартала. Съпругата Виолета твърдеше, че това е пушката на Георги и се косеше, че без да види, мъжът е взел ключовете за оръжейната каса. Двамата униформени изхвърлиха журналистите от сградата и сами се оттеглиха извън входната врата. Двамата сина на Бедния, Стоян и Данчо, тръгнаха уж да успокояват баща си, но секунди по-късно самите те хукнаха навън. Бедният пък се барикадира вътре и запсува диво държавата и нейните служители. Ченгетата спешно завъртяха телефоните и викнаха подкрепления. 

На място пристигнаха няколко патрулки и полицаи с болтове. Най-старшият, който би трябвало да е подполковник, а всъщност бе главен инспектор Димитър Стоев, се качи невъоръжен при бунтовника и успя да го успокои. След четвъртчасови преговори, го изкара по живо по здраво от сградата. Пушката бе изнесена, завита с мушама. Тя е законна, Кьосепашев е ловец. Самият той не бе закопчан - отивали при прокурор. 

Целият екшън ескалира след като от ДНСК обявиха, че нямат нужда ни от полицейско, ни от прокурорско разпореждане да проникнат през заключената входна врата. Тя преграждаше единствения път към стълбището и втория, незаконен етаж. Синовете на Георги я заключиха и с мотива, че тя е на законния първи етаж, където никой няма право да минава без съгласието на собственика. А те не са съгласни. От ДНСК обаче обявиха, че стълбищната клетка водеща към втория етаж е незаконна и подлежи също на премахване. Вратата пък пречела на изискването за осигуряване на достъп и при нужда щели да я разбият. Отцепиха района и се приготвяха да таранят. Само че не предвидиха чифтето. 

Синовете на Георги полудяха като разбраха, че баща им може да направи някоя беля. Големият, Стоян, зарита врати и закрещя към полицаите, че нямат смелост да отидат в циганската махала, където всичко е незаконно, а нападат малкия човек, защото пречи на някой. „Кой иска да строи тук, че му пречим? Чия маша сте? Ми айде арестувайте ни всички да ви видят“, крещеше в истерия младият мъж. Бащата пък изскочи на терасата и спокойно /и зловещо/ нареди на всички да се махат. Прежълтелите униформи се оттеглиха. Белята наистина висеше на косъм до пристигането на старшата полиция. Отеглиха се и ДНСК. 

Масовото медийно присъствие и все по-настръхващите орфейци, отложиха плановете за рушене на жилището. Поне до утре.

Г.Христов

Човекът вървеше доброволно
Само преди половин час крещеше с пяна на уста и с пушка в другата ръка
Синът му Стоян пък беснееше отвън
Синовете щяха да скочат на полицията
Накрая всичко се размина. Засега
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини