От х:

Днес в x:

Румънец носи през българско фалшиви парфюми

снимка: МВР

Парфюми-менте спипаха митничарите на ГКПП -Капитан Андреево при проверка на румънец. Заедно с имитациите на популярните аромати BOOS BOSS, NINA RICCI, ARMANI и LAKOSTE, са открити и етикети за флакони. Преносителят им пътувал от Турция за родината си с автобус. От багажа му служителите на митницата извадили 1 255 фалшиви парфюми и тоалетни води с пазарна стойност 125 500 лева. Румънецът се пробвал да мине през българско и с 40 чифта спортни обувки и 30 спортни екипи, имитация на световно известните марки АDIDAS и NIKE.

Още седем опита да бъдат внесени в страна от Европейския съюз общо 1 030 парфюми-фалшификати са предотвратили митническите инспектори на Капитан Андреево. Преди седмица контрольорите са разкрили и над 4 000 етикета, от които 2 200 с надпис „ARMANI” и 1 800 с „DOLCHES GABANA”. Те са засечени в камиона на 55 -годишен българин. Той се опитал да внесе незаконно и 8 кг. плъзгачи за цип, с изписано на тях PUMA и ADIDAS.

Стоките са задържани с протокол по Закона за марките и географските означения. За фалшификатите са уведомени правопритежателите на търговските марки, уточниха от митницата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини