От х:

Днес в x:

Mюзикълът "We Will Rock You" идва в София

Невероятният хитов мюзикъл на Queen и Бен Елтън "We Will Rock You" обяви своето първо световно турне, което ще премине и през България - от 15 до 19 май 2013 г. в "Арена Армеец".

Той включва 24 от най-големите хитове на легендарната група.

Турнето на 20-милиона доларовата продукция ще започне от Великобритания на 27 март 2013.

През 2011 мюзикълът обиколи театрите на Обединеното Кралство, като по време на тура се продадоха повече от половин милион билета, което разби всички рекорди на касите на острова. "We Will Rock You" получи престижната награда Olivier и беше официално обявен за любимото шоу на Великобритания.

На 24 май 2012 Лондонската продукция на мюзикъла отпразнува своя десети рожден ден и се превърна в най-дълго игралия се спектакъл на сцената на Dominion Theatre. "We Will Rock You" е гледан от повече от 6 милиона човека във Великобритания и над 15 милиона души в 17 държави.

Мега продукцията е режисирана от Бен Елтън, със специалните музикални напътствия на Брайън Мей и Роджър Тайлър от Queen. Арлене Филипс е човекът, отговорен за уникалната хореография и сценографията.

Мей и Тейлър споделят, че преди да започнат да работят върху "We Will Rock You" нито един от тях не е харесвал мюзикъли. Работата по продукцията обаче коренно променя отношението им към този жанр.

Когато започва подготовката за спектакъла и става ясно, че един от най-добрите комедийни писатели на Великобритания Бен Елтън ще се обедини с легендите на рок музиката от Queen, тръгват много спекулации. Много хора се съмняват какво ще се получи от този общ проект. Резултатът обаче е толкова добър, че посещавайки една от репетициите на мюзикъла, Робърт Де Ниро е толкова впечатлен, че решава неговата компания Tribeca да стане партньор на спектакъла.

Бен Елтън, който е и автор на сценария, представя една изключително забавна и футуристична комедия с най-големите хитa на Queen.

"Това шоу е за легендата", казва авторът. "Взели сме легендата за Queen и сме създали наша собствена измислена история за младежите, които се опълчват на институциите, опитващи се да потискат тяхната индивидуалност и любов към музиката. Те се нуждаят от герой, който да им помогне в тяхната битка, а ние им даваме двама – мечтателят Галилео и рокерката Скарамучи. Познайте кой ще победи накрая?"

Брайън Мей добавя: "Невероятният бонус към мюзикъла е сценарият на Бен, който може да бъде интерпретиран и като метафора. След като са посетили наш спектакъл, хората остават с чувството, че по някакъв странен начин познават нас, познават Queen, нашата битка и са станали част от нашето израстване."

Продуцентът Фил МакИнтайър казва: "Ние с нетърпение очакваме да изнесем отново тази истинска рок екстраваганца на сцените по света. Когато обикаляхме Великобритания, имахме страхотен успех. Горим от желание това да се случи още веднъж!"

Спектакли в София:

Ден Начален Час

15 май 2013, Сряда, 20:00 ч.

16 май 2013, Четвъртък, 20:00 ч.

17 май 2013, Петък, 20:00 ч.

18 май 2013, Събота 15:00 ч. и 20:00 ч.

19 май 2013, Неделя, 19:00 ч.

Всяко представление ще бъде с лимитиран капацитет от 4 500 души.

Билетите за мюзикъла "We Will Rock You" ще бъдат на цени от 40,55,70,80,90 и 100 лева.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини