От х:

Днес в x:

Затрупаха парламента с писма за пушенето

Близо 1000 писма изпратили граждани и организации до Народното събрание за последната парламентарна сесия от април до края на юли, когато депутатите излязоха във ваканция. Сред тях са купища становища "за" и "против" пълната забрана за пушене на закрити обществени места, уточниха от парламента. В подкрепа на строгите мерки били граждани и лекари, а срещу тях - собственици на кафенета, барове и ресторанти.

В писмата си хората давали и предложения и идеи по законопроекти, пускали сигнали за нередности, жалвали се, внесени били и 5 подписки. По оплакване срещу фирми за събиране на вземания например била възложена обстойна проверка на МВР и Комисията за защита на потребителите.

Общо 116 от постъпилите писма получили отговор. Над 100 били изпратени за проверка и становище до други компетентни органи, а близо 600 били разпределени на постоянни комисии в НС за търсене на решение. Без отговор останали 178 писма, тъй като били анонимни и липсвал адрес или се отнасяли до лични свади и семейни взаимоотношения, в които администрацията на Народното събрание не се месела.


Източник: Монитор

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини