От х:

Днес в x:

Цветанов: Арести и за наемниците на моряците от кокаиновата афера

След сериозните теми вецепремиерът Цветанов изгледа мотошоуто , което бурно аплодира

Наемниците на  моряцитe от кораба „ Свети Николай“, които бяха уличени в кокаинова афера, вероятно ще бъдат арестувани и у нас, но това ще стане на по-късен етап, заяви днес в Димитровград вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов. Той уточни, че за много малка част от екипажа има безспорни доказателства, че е знаел точно какво пренася. Колко точно са тези моряци, обаче вицепремиерът не пожела да конкретизира. Цветанов обаче заяви, че с испанските, френските и колегите си от агенцията за борба с наркотиците на САЩ -ДЕА, правят всичко възможно, за да стигнат до най-високите нива на организацията на трафика на дрога. Цветанов посочи и категорично, че не всички български моряци от кораба са свързани със скандалния случай.

За етапът на разследване на атентата в Бургас, вътрешният министър посочи, че все още няма яснота точно от коя страна е дошъл камикадзето-убиец.

Цветанов коментира и исканото увеличение от полицейския синдикат с 25 % на заплатите на полицаите с думите: “Много са професиите, в които хората заслужават по-високи заплати. Трябва да търсим взаимния компромис и да вървим напред“.

Вицепремиерът пристигна направо от Мадрид в бригадирското градче, за да го почете за 65-годишнината от създаването му. Цветанов беше посрещнат тържествено за празниците на града от кмета на Димитровград Иво Димов.

Малко преди пристигането на високия гост, от комплекс „ Химик“ зрелищно потеглиха около 150 мотора с рокери от цялата страна. Докато траеше импровизираният брифинг на Цветанов пред журналистите, рокерите направиха почетна обиколка на 65-годишния град и минаха по всичките му главни улици.

По-късно моторджийската колода се строи в отсечката до тенис кортовете. Там ревът на моторите и свистенето на гуми екзалтира публиката на макс. Мотористи на една гума и атрактивно тичащи след машините си бяха бурно аплодирани от вицепремиерът Цветан Цветанов. Той видимо остана доволен от видяното шоу и искрено се забавляваше наред с дошлите да позяпат мотоатракциите димитровградчани. За спомен от местните рокери Министър Цветанов получи и гипсова отливка на логото на техния клуб, което представлява мотор в каска. След импровизирания брифинг, Цветан Цветанов изгледа номерата от мотошоу, което е част от празниците за годишнината на Димитровград. Моторджиите, предвождани от шефа на местния рокерски клуб „Викингите „ Ваклин Вълков и синът му 8-годишният Виктор, дефилираха пред вицепремиера. Цветанов бурно аплодира и майсторлъка, който демонстрираха мотористите в отсечката на ул. „Емилиян Станев“.

Тази вечер ще има и голяма томбола с награди, които ще бъдат изтеглени в 23 ч. на басейн „Химик”. Всички участници и гости на мотосъбора, които са получили талони за участие, ще могат да чакат късмета си. Голямата награда е 125-кубиков мотоциклет „Кавазаки”, осигурен от спонсора „Неохим”.

Мая Манолова

8-годишният Виктор поведе гордо с баща си Ваклин колоната от близо 150 мотора
 

Цветанов  затаи дъх когато номерата започнаха да стават  по-сериозни...
...после бурно алодира майсторлъка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини