От х:

Днес в x:

Красотата: Правилно хранене, редовни упражнения и... масаж.

В съвременната козметика все по-често се използват източноазиатските методи. Народите от Далечния изток наистина си имат свои уникални тайни за запазване на красотата и младостта.

Замисляли ли сте се например защо в Китай почти няма хора с тегло над нормата? Населението на тази страна се придържа към правилата за здравословно хранене “по китайски”.

• Първо - предпочита се растителната храна.
• Второ - ако сутрин не се ограничавате в храната, през деня е важно да не преяждате, а вечер да не се нахранвате.
• Трето - повечето китайци ядат само два пъти дневно и не похапват нищо между отделните хранения. Вечер те приемат съвсем малко храна, като главно пият чай или вино.

За основен признак на женската красота китайците смятат здравата, гладка и светла кожа. Според традиционната медицина в региона, за постигането на този резултат трябва да се употребяват повече кисели продукти: лимони, кисели ябълки и т.н.

А средствата за грижа за кожата (кремове, маски и т.н.) трябва да се избират индивидуално в зависимост от типа кожа и възрастта на жената.

Трите най-важни условия за здраве и красота според китайците са: правилното хранене, редовното физическо натоварване и... масажът.

Източник: zdrave.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини