От х:

Днес в x:

Следващият iPhone ще е с по-тънък екран

Новият iPhone, наричан от фенове и медии iPhone 5, ще разполага с по-тънък екран, благодарение на подобрена сензорна технология, информира Dow Jones Newswires, като се позова на анонимни източници.

Изтеклата във вторник (17 юли) информация сочи още, че части от смартфона вече се произвеждат от няколко азиатски производителя. Една от новостите ще бъде "вътреклетъчна технология", която интегрира в едно цяло сензорите за докосване с течнокристалния дисплей (LCD).

Тази иновация ще направи разделителния слой между LCD и сензорния екран ненужен и ще намали дебелината на целия екран с около половин милиметър, коментира пред Dow Jones анализаторът от DisplaySearch Хироши Хаясе.

Новата технология ще подобри и качеството на изображението. Тя ще помогне на Apple и да намали разходите си, тъй като вече няма да се налага да бъдат купувани LCD и сензорни екрани от отделни доставчици.

В момента няколко световни производители на течнокристални дисплеи като Sharp, Japan Display и LG вече произвеждат екрани от новия тип, се казва още в изтеклата в медиите информация.

Масовите очакванията на наблюдателите са Apple да пуснат устройството в третото тримесечие на годината или 12 месеца след появата на настоящия хитов модел iPhone 4S.

Източник: inews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини