От х:

Днес в x:

Клъцни-срежи и в МБАЛ - Хасково

Д-р Константин Димов и първия му пациент-рокер с раздробен нос

Един от само 50-те черепно лицеви хирурзи в България оперира вече и в хасковската болница. Д-р Константин Димов от Пирогов извърши първите си две операции, на хасковлии претърпели травма в областта на лицето. Освен с лекуване, черепно-лицевите хирурзи се занимават и с реконструкция на лицето, до положението отпреди травмата или заболяването. Нещо като пластична хирургия, но не съвсем, с усмивка обясни д-р Димов. Специалността му е гранична както с пластичната хирургия така и с неврохирургията, уши нос и гърло, офталмология и др. Затова и малко лекари се навиват да стават черепно-лицеви хирурзи. Още повече, че по европейските изисквания, този тип хихурзи трябва задължително да имат и висше за стоматолог. Тоест, два пъти доктор. Стоматологията обаче е повече от необходима, защото зъбите са основна причина за патологии в областта на лицето и шията, пояснява лекарят.

В Хасково д-р Константин Димов ще преглежда и оперира всякакъв вид травматизъм по лицето, всякакви видове патологии по лицето и шията, но също така и вродени деформации като вълча уста, заешка устна и др. Повечето от заболяванията са обхванати от клиничните пътеки на УНГ и хирургия.

Пироговецът ще е поне по 2 пъти месечно в Хасково. Може и повече при необходимост. Засега д-р Димов е на граждански договор към МБАЛ Хасково, като основните му трудови правоотношения са с клиниката по черепно лицева хирургия в Пирогов. Връзката с Хасково обаче може да стане по топла, защото съпругата на доктора е хасковлийка, а както се казва „от където жената-там и родата“. Може и работата.

Г.Христов

След махането на превръзките, лицето трябва да изглежда по същия начин
Д-р Димов е хасковски зет. От седмица е болничен консултант
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини