От х:

Днес в x:

Мирослава поръчана от пернишки тузар

17-годишната Мирослава Николова от Перник е била убита по поръчка на високопоставена фигура от миньорския град. Тази версия проверяват в момента разследващите.

Близките на девойката, която изчезна безследно на 7 ноември 2011 година са представяли много доказателства в тази посока. “Няма похитител в света, който би се отървал от жертвата си след няколко часа. В противен случай рискува никога да не получи исканата сума”, категорична е сестрата на Елеонора. Според запознати част от следите на жестокото престъпление водят до много влиятелна фигура в града. Въпросният човек е имал не само политическа подкрепа, но и достатъчно средства, за да реализира пъкления си план, твърди "Телеграф". Истинската мишена не била състезателката по таекуондо, а нейната по-голяма сестра Елеонора.

Във фаталния ден, когато Мирослава отива на тренировки и повече не се връща, Елеонора живее на семейни начала с 24-годишния Борислав Чолев. Младежът има една мечта – да накара майка си да приеме връзката му с Ели. Нещата обаче не потръгват добре, тъй като жената за нищо на света не иска да даде зелена светлина на подобна любовна авантюра. В деня преди младите да съобщят на родителите си за намерението им да се оженят, нещата се обръщат нагоре с краката. Мирослава изчезва и цялото внимание се насочва към нейното издирване.

Минути след като сигналът от телефона на спортистката потъва в дън земя, близките й научават, че тя е отвлечена за сумата от 250 000 евро. Точно толкова, колкото е наследил Борислав от починалия си баща. Похищението се потвърждава от 2 писма, изпратени последователно до Елеонора и гаджето й. “Още тогава имах усещането, че това по някакъв начин е свързано с мен. Непрекъснато си мислих, че някой се опитва да сломи силния ми дух, да пречупи волята ми да имам нещата, които са важни в живота ми”, каза сестрата на убитата. Седмици наред младата жена сама обикаля региона и всички изоставени къщи с надеждата, че ще намери сестра си.

Когато Мирослава е намерена, Елеонора влиза в патологията, за да види останките й. Прави й впечатление, че ноктите на краката й са цели за разлика от тези на ръцете, които са до половината. И до днес не може да се намери отговор защо се е получило така, след като тялото е било заровено на една педя под земята. За дръзкото посегателство са уличени двама – бодигардът на Борислав Стойчо Стоев – Чочо и Марио Любенов – Заека. /БЛИЦ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини