От х:

Днес в x:

Цяло съзвездие в оперетата "Българи от старо време". На хасковска сцена

Спектакълът на Асен Карастоянов „Българи от старо време” е абсолютна национално-жанрова класика и рекордьор по броя постановки на всички музикални сцени в страната. Той ще се играе в Хасково - на 11.07.2012 г. от 19.00 часа в читалище „Заря”.

Оперетата е създадена от Асен Карастоянов през 1959г. по едноименната повест на Любен Каравелов. Комедийният сюжет на възрожденската повест, талантливо жанрово драматизиран от актьора Коста Райнов и виталната музика на Асен Карастоянов, с искрящо остроумие извайват образи и сцени, дълбоко стаени в родовата памет на българина. Пародираният с добросърдечна ирония патриархален възрожденски ред, светоглед, нрави, обичаи на семейната общност, препращат случващото се на сцената към съвременните нравствени стойности и реалности. Безкрайните препирни между „ тези стари котараци” Дядо Либен и Хаджи Генчо, тяхното политиканство „московците или ингилизите” много напомня спорове и дебати от нашето съвремие. Ролите на Хаджи Генчо и Дядо Либен се интерпретират от популярните комици Руслан Мъйнов и Стефан Рядков, чието специално участие е сигурен залог за искрен смях и забавление.

Спектакълът е наситен с много фолклорни празнично-обредни танци и ритуали, чудесно пресъздадени от хореографите и танцьорите от НФА ”Филип Кутев”. Високият професионализъм на трупата, песенно-танцовата стихия на сцената допринасят изключително за автентичността и колорита на представлението.

Автор: Асен Карастоянов
Режисьор: Николай Априлов
Участват: Герасим Герасимов - Геро, Стефан Рядков, Маргарита Йовчева, Борис Тасков, Мария Иванова, Шмилена Султанова, Яница Нешева, Георги Динев, Любомир Петков, Тоня Петрова, Милен Денев, Галина Костадинова, Кремена Добрева, Галя Папазова, Кунка Дачева.

Цени: 6, 8 и 10 лв. според местата в залата. Билети и заявки на телефон 0888 134 394.

Билети могат да бъдат закупени и на място в читалище "Заря".

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини