От х:

Днес в x:

Бивш анорексик стана шапмион по ядене на хамбургери

Бивш анорексик от Торонто бе коронясан за шампион по ядене на хамбургери в САЩ, отнасяйки за четвърта поредна година титлата на състезанието във Вашингтон.

Питър Червински погълна 15 хамбургера за 10 минути по време на шампионата, организиран от местна верига ресторанти за бързо хранене, посветен на националния празник на САЩ, предаде БГНЕС.

24-годишният Червински получи освен хамбургерите и 1000 долара стипендия, както и талони от организаторите от Z-Burger на същата стойност.

"Усещам се претъпкан, но съм доволен, че защитих титлата си", каза Червински, който държи също и рекорда за сдъвкване на пресен лук и за поглъщане на най-голям брой шоколади Фереро Роше (Ferrero Rocher) - девет за една минута.

"Някои намират това за отвратително, но продължават да гледат. Те не могат без това", каза победителят.

Червински, който твърди, че печели повечето от конкурсите от този вид, в които участва, е бил в болница преди десет години заради анорексия. Днес той е пристрастен към културизма.

Подобен конкурс ще има днес и в Ню Йорк. Там се събират най-великите консуматори на хотдог в света.

45-килограмовата американка от южнокорейски произход Соня Томас разчита също да запази титлата си пред очакваните 40 хиляди зрители. Миналата година тя погълна 40 хотдога за 10 минути. В многобройните "хранителни" конкурси в САЩ Соня е поставила 39 световни рекорда.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини