От х:

Днес в x:

Делото срещу Куция за дрога отложено заради психиатър

Искане за разпит на психиатъра д-р Йордан Михайлов отложи днес процеса срещу Йордан Стефанов, известен като Даньо Куция, за 20 септември. Адвокатът на обвинения в наркоразпространение поиска докторът да даде показания заради един от свидетелите срещу клиента му, който имал досие в психиатрията.

Днес бе третото заседание по делото срещу Куция и вървеше към приключване. Процесът се гледа при закрити врати заради използваните специални разузнавателни средства.

Даньо Куция бе задържан на 4 октомври миналата година в дома му на ул. „Дунав“ след двумесечна разработка, при която са били подслушвани и разговорите му. В деня на операцията полицаите спрели един от клиентите му – Мартин на излизане от жилището, превърнато в магазин за дрога. Куция обаче ги видял, защото бил оборудвал апартамента с камери и държал периметъра пред блока под око. Той набързо набутал наркотиците в чанта и пратил 11-годишния си син да я изхвърли в контейнера за боклук. Момчето обаче било пресрещнато на стълбите от униформените. В апартамента пък полицаите открили още трима души, клиенти на дилъра.

От жилището на Йордан Стефанов са иззети амфетамини, марихуана, екстази. Според полицаите различните видове наркотици са достатъчни за 2500 дози. Цената на общото количество дрога е 16 500 лева.

Защитната теза на Даньо Куция е, че полицаите са му подхвърлили наркотиците.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини