От х:

Днес в x:

Лична трагедия и две присъди завършиха с двойна смърт на млада майка и затворник

От последния 11 етаж на хотела е полетял отчаяният затворник

Младен се метнал от 11 –я етаж заради присъди, любимата му Гюлшен оставя сирачета -10 месечно бебе и 11 годишен син.

Младите мъж и жена загинаха нелепо, хвърляйки се от високите етажи на хотел „Соколица” в Смолян в четвъртък вечерта.

Черната драма се разигра на 7 юни, когато около 18.30ч. работник от хотела чул силен удар от южната страна на 11 етажната сграда, строена преди повече от 30 години.

Той тръгнал да огледа района и открил трупа на 33 годишната Гюлшен Сали от Кърджали, и веднага подал сигнал на телефон 112.

Пред очите на незабавно пристигналите полицаи, които правели оглед на женския труп, от най-високия етаж на хотела полетял и 34 годишният Младен Златков.

Родопчанинът от неделинското село Диманово имал 2 присъди-за блудство и изнасилване, които излежавал в смолянския затвор. Живеел на семейни начала с Гюлшен, с която се запознал след първата присъда преди няколко години. Двамата оставят общо 5 деца- жената имала 11 годишен син от предишен брак, а Младен 4 деца от друга връзка, едно от които е починало. Вероятно 10 месечното момиченце Мадлен, открито в стая на третия етаж в хотела е общата им рожба.

„Заради две несправедливи присъди си отиват две влюбени сърца".

Това прочели криминалистите, които открили тефтерче на 11 етаж, от който в 19.20 часа в четвъртък се хвърлил Младен. То било надписано с неговите имена, а предсмъртните думи –саморъчно надраскани на последната страничка.

Двамата прекарали последните си мигове заедно в хотел „Соколица", където се разиграла кървавата драма. Дали младата майка е искала да се раздели със затворника и е последвал скандал, при който тя е била хвърлена от третия етаж или е било самоубийство, ще покаже разследването.

Полицаите веднага отцепиха района, в който открили мъртвата жена и още докато правели оглед на трупа, чули крясъци от високо. Вдигайки глави видели близо 100 килограмовия Младен буквално да виси от перваза на прозореца на най-високия етаж на хотела. Униформените успели да разберат от виковете му, че е недоволен от съдебната система и несправедливи присъди, и ще скача.

Полицаите се развикали в опит да го разубедят, но след 3-4 минути, в 19.20ч. станали свидетели на страховития полет на човешкото тяло от 11 етаж в дерето зад сградата.

От смъртта на жената, до самоубийството на мъжа има по-малко от 1 час. Тялото е било размазано и неузнаваемо, първо се ударило в острите скали под хотела, после паднало върху дърветата край сградата. При проверката на първите 4 етажа, които се използват за гости на хотела, тъй като останалите 7 са затворени от години, полицаите открили заключено, в една от стаите на 3-я етаж, посинялото от рев 10 месечно момиченце на Гюлшен.

Младата майка пристигнала в Смолян с бебето на ръце около 11 часа в деня на трагедията и наела стаята. Същия ден пък, Младен  бил пуснат в 12 часов отпуск от затворническото общежитие в Смолян, където обяснил, че ще ходи да си вади документи, за да сключва брак и да припознае детето.

През 2004г. той е бил осъден на 1 година условно за блудство с непълнолетно лице, а през май 2011г. Районният съд в Кърджали го осъдил на 2,6 г. “лишаване от свобода” за изнасилване на лице, не навършило 16 години. През декември миналата година Младен е влезнал в пловдивския затвор, откъдето през януари тази година е бил преместен в Смолян. Оставали му да лежи още 1.8г. от реалната присъда.

Според данни на полицията, Гюлшен редовно ходела на свиждане в затвора, посещавала Младен и в болницата, където претърпял операция. Отношенията им изглеждали съвсем нормални и нищо не предвещавало раздяла или фатална развръзка. Когато излизал в отпуск, затворникът оставял адреса на любимата си в Кърджали, казаха от полицията.

Разследването работи по всички версии за смъртта на двойката, но към момента клони към самоубийство заради любовна драма.

В стаята, наета от младата жена са открити капки кръв по перваза на прозореца, обясни шефът на ОД МВР в Смолян комисар Кирил Хаджихристев, но поясни, че най-вероятно са от самонараняване.

Гюлшен е била с крехко телосложение, не повече от 60 кг., а тялото й е било смазано, защото под третия етаж, от който е полетяла има още два високи партерен и избен етаж.

Дали жената е скочила сама или е бутната след скандал между двамата, е сред основните версии в работата на  криминалистите.

При първоначалния оглед по трупа й не са били открити следи от насилие, които да насочат разследването към предумишлено убийство. В стаята й са намерили само храна, не е имало алкохол или хапчета.

Преди да стигне до най-високия етаж, от който се хвърлили, Младен разкъсал преградите от найлон и дървен параван, разделяща използваемите 4 етажа от останалите.

Най-вероятно той не е бил в стаята, когато жената е скочила от прозореца, предполагат разследващите.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини