От х:

Днес в x:

Кметът: Спасяваме тролеите с паяците

„Тролейбусен транспорт“ не може да няма загуби. Общината всяка година субсидира фирмата. Загубата от 40 000 лева заминалата година се дължи предимно на факта, че не сме отпуснали достатъчно голяма субсидия, или пък че не е била изплатена в цялост. Има и чисто организационни пропуски, които пък се дължат на слаб контрол от моя страна“. Това заяви пред ОбС Хасково кметът Георги Иванов в отговор на предложението да не се освобождават от отговорност шефовете на губещите общински фирми.

Градоначалникът обясни още, че точно с цел стабилизиране на предприятието и покриване на загубите от миналата година са прехвърлили „паяците“ към тролеите. „Те генерират приходи, така ще се компенсират загубите“, обясни той.

Отчетите на общинските фирми бяха гласувани поотделно днес, а управителите бяха освободени от отговорност. Изключение бе направено само за Стоматологията в лицето на предишния й ликвидатор, който дори не представил финансов отчет предишната година. Така днес бяха гласувани отчетите за две години.

Сред „големите губещи“ са специализираната болница за пневмо-фтизиатрични заболявания – 208 443 лв., както и Центърът за кожно-венерически заболявания – 181 393 лв. Животинският пазар пък отчита загуба „само“ от 21 000 лева.

При обсъждането на отчетите кметът обясни, че през септември тези здравни заведения може да бъдат закрити, ако дотогава новите им управители не ги стабилизират финансово.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини