От х:

Днес в x:

По хасковски: Правила за нарушаване!

Правилата в Хасково са за да не бъдат спазвани. До този извод стигнахме след като видяхме фоторепортажа на наш читател, изпратен на редакционната ни поща. В него главно място заема старата и добре позната тема за незаконното паркиране. В парко места се превръщат, тротоари, пешеходни пътеки, зелени площи, алеи. Култова обаче е снимката пред входа на Алеята в парк Кенана. На видно място е поставен надписът „Забранено разхождането на домашни любимци, глоба 300 лв“, а за по недосетливите е поставен знак на зачертано куче. Току под знака обаче има собственик с немска овчарка/или хъски/, който се намира на метър от майка с бебешка количка. Любимецът изглежда здраво държан от стопанина си, но е без задължителния за подобни места намордник. „По вероятно е да видите летящи чинии над Кенана, отколкото да НЕ видите кучета по пешеходните алеи“ твърдят други наши читатели, отдавна алармиращи по темата. Куриозното е , че на 60 метра от Алеята си има специална пътека за разхождане на кучета.

Паркираните по пешеходните алеи на парки коли не са изненада, въпреки наличието на два огромни паркинга пред близкия комплекс и съседния 4-звезден хотел. По любопитно е разположението на няколко коли, до една мерцедеси, върху пешеходната пътека от парка на бившия пенсионерски клуб до входа на Алеята. В материал на Haskovo.net от 4-ти април, наш читател, глобен за паркиране там, се оплака че общинска полиция подхожда избирателно-скъпите коли не се закачат, докато редовите опели отнасят глоби.

За времето от 11 до 17 часа в неделя, на нито един автомобил от паркираните там, не се забелязва да има фиш за неправилно паркиране.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини