От х:

Днес в x:

Съдът отхвърли жалбата на общината за мотопистата

След заповедта на РДНСК миналата година двете отбивки към мотопистата бяха затворени

Хасковският административен съд остави без разглеждане като недопустима жалбата на община Хасково, с която се атакуваше заповед на РДНСК от август миналата година. Тогава строителният контрол обяви двете пътни връзки към мотопистата за незаконни и забрани използването им. Въпросната заповед обаче не била входирана в общината. Била приета срещу подпис от тогавашният заместник кмет Кирил Керанов на 27 август. Кметът Георги Иванов обаче същия ден бил на работа в общината и сега твърди, че не е упълномощавал никого да получава подобни административни актове. В жалбата се заявява, че само и единствено той като кмет, или изрично упълномощено от него лице има право да ги приема.

Съдът, като разглежда в детайли фактите, се произнася, че в качеството му на заместник кмет, отговарящ за ресорите „Транспорт, земеделие, туризъм, търговия и защита на потребителите, както и контрола върху общинското лесничейство“, то връчването е било напълно редовно, на лице, имащо съответните пълномощия.

В този смисъл съдът намира, че срокът за обжалване на заповедта на РДНСК е изтекъл и намира сегашната жалба за недопустима, поради което я отхвърля. Магистратите отхвърлят на същите основания и особеното искане за спиране на предварителното изпълнение на заповедта.

Решението на хасковския съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

Това обаче означава, че общината не разполага с време за събаряне на заповедта пред ВАС, тъй като шампионатът по мотокрос е насрочен за 26-27 май.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини