От х:

Днес в x:

Съдят изверг, изнасилвал 3 дни жена пред детето й

Рецидивистът Илия Митев

По обвинение в отвличането и брутално изнасилване на 20-годишната Надя Арнаудова застана днес пред хасковския окръжен съд рецидивистът Илия Митев. 41-годишният мъж отвлякъл жената заедно с детето й на 15 август 2010 година в Симеоновград и три дни я държал насила в дома си, твърди обвинението.

Днес пред Темида показания дадоха самата пострадала, мъжът й Божидар, тъстът Желязко, двама симеоновградчани, свидетели на насилственото отвличане на Надя към дома на Илия. В съдебната зала обаче не се яви патологът д-р Еленски, а прокуратурата настоя на неговите показания, поради което процесът бе отложен за 26 юни.

Похитената млада жена разказа пред съда как е била отмъкната от гарата в Симеоновград. Тя била тръгнала с детето си за Любимец, където живеят родителите й. На перона обаче срещнала Илия Митев, жена му Юлияна и двете им деца. Надя твърди, че още на гарата Илия й налетял, издърпал я в храстите наблизо и я изнасилил. После я подкарал с бутане и блъскане към дома си, придружен от жена си и трите деца – две негови и едно на жертвата.

След преминаването през един от мостовете над Марица се натъкнали на двама техни познати – Киро и Стоян, които си приказвали  в паркирана кола. Надя извикала Стоян за помощ. Човекът, който е инвалид и се придвижва с патерици, се отзовал, но Илия му се сопнал, че с Надя имат връзка от години и да не се бърка в отношенията им.

След като се разделили обаче, Стоян се обадил по телефона в полицията в Симеоновград и подал сигнал за насилието над Надя. Но докато полицаите отидат до мястото, там вече нямало никого.

В съдебната зала днес Надя разказа подробно за всички унижения, на които е била подложена по време на тридневното си затворничество. Жената била изнасилвана по два пъти на ден, а детето няколко пъти гледало през прозореца. В насилието над нея участвала и жената на похитителя й – Юлияна. При една от гаврите Илия й напъхал лимонадена бутилка във влагалището. Биел я с метална тръба.

Младата жена успяла да избяга на третия ден, когато я оставили с детето в една от стаите без прозорци. Спуснала се на земята по парцала, който висял на него вместо перде.

Показанията на жената на Илия – Юлияна, най-вероятно ще й донесат обвинение в лъжесвидетелстване, за което може да получи до 5 години затвор. Тя бе предупредена  от съда, че има право да откаже да дава показания, защото може да уличи съпруга си в престъпление. Юлияна обаче настоя да свидетелства. Нейната версия бе коренно противоположна на показанията на останалите свидетели. Според нея сексът между мъжа й и Надя бил доброволен. Никой не е водил насила младата жена в дома им, тя сама искала да дойде. Юлияна се съгласила, но само за една вечер. Когато „гостуването“ се проточило, между двете жени възникнал скандал. Юлияна заяви, че тя е пъхала лимонадената бутилка, а не мъжът й Илия.

След края на показания прокурорът Розалин Трендафилов поиска препис от протокола на съдебното заседание да се прати на прокуратурата. Това може да доведе до второ обвинение в този процес – за лъжливите показания на съпругата.

Прокурорът настоя и за разпит на експерта – съдебния лекар Христо Еленски. Съдът поиска и справка от полицията в Симеоновград за телефонния сигнал от Стоян за насилието на моста. Ако такъв сигнал е регистриран в участъка, това ще потвърди версията за насилственото отвеждане на младата жена в квартирата на Илия и Юлияна и ще бетонира версията на държавното обвинение.

Илия Митев има три присъди зад гърба си. Двете са за кражби, но първата от тях – от 1992 година, е за изнасилване. За това престъпление той е лежал 6 години в затвора.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини