От х:

Днес в x:

Иво Димов въоръжи екипа си, качва ги на Хамъри

Иво Димов се цели дълго и съсредоточено

Практическо учение на общинският мобилизационен щаб организира днес община Димитровград. Представители на администрацията посетиха полигона в Добрич, където се запознаха с механизмите на действие при кризи и заплахи за сигурността. Водени от кмета Иво Димов и заместникът му Росен Кузев, представители на общинската пожарна и полицейски служби се запознаха с наличната бойна техника, съставът на хасковският гарнизон и силите за незабавно реагиране. Денят бе перфектно избран. На полигона в Добрич гърмеше та пушек се вдигаше. Буквално.

Специалната рота рейнджъри, която заминава в края на юни за Афганистан имаше бойно учение. На полето бе изкарана най-новата и най-добра техника с която разполагат хасковските военни. Политиците само това чакаха и се въоръжиха незабавно. Тон даде кметът Иво Димов. Последният хвана автоматично стрелково оръжие. После реши че прицелът към политическите опоненти изисква силна оптика и се въжоръжи със снайпер Хеклер и Кох. Не стана ясно в кой точно си представяше, че се цели-но няколко минути съсредоточено се взираше през оптиката. После със съжаление свали далекобойната пушка.

Кметът опита и бронирания Хамър и се възхити както на лесното управление така и на мощният двигател. Дори и в спряло положение на автомобилът, моторът ръмжеше повече от този на форсираща Корса. 

После всички се набутаха в Бронетранспортьор за поддръжка на пехотата. И разбраха защо войниците носят каски като влизат в него. Теснотията в БТР-ите е пословична. 

Посещението на военния полигон е част от програмата на общинският кризисен щаб, обясни Руси Вълев-старши експерт „Сигурност, отбранителна и мобилизационна подготовка“ в община Димитровград.

Г.Христов

На оглед из Хамъра
Бронираният джип зарадва политиците
Даже и го тестваха
После излюбопитстваха и за БТР-а
Без каска вътре е опасно
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини