От х:

Днес в x:

Огромна дупка зейна на пътя, чакат холдинга да ремонтира

Огромна яма зейна на пътя в Източната индустриална зона по време на силния дъжд тази нощ. Ямата е огромни размери, в нея спокойно може да падне цял камион, коментираха работещите в близките складове, които усилено снимаха зейналата огромна дупка с мобилните си телефони.

Под асфалта минават колекторите за новата пречиствателна станция. Цялото съоръжение бе предадено за стопанисване на ВиК Хасково през ноември миналата година, така че всички връзки към станцията са в гаранция, съобщи шефът на водното дружество Петко Стойчев. Той припомни, че изпълнител на проекта по програма ИСПА е „СПТ Холдинг“.

„Още тази сутрин сме снимали всичко и сме уведомили министерството на регионалното развитие и благоустройството, отдел „ИСПА“ за проблема. Те като възложители трябва да изискат от фирмата изпълнител да си ремонтира аварията. Мисля, че в МРРБ остава някаква сума като гаранция, около 650 000 лв, ако не се лъжа. Ако холдингът не ремонтира пътя, нямам против да го направи и ВиК Хасково, тъкмо да изкараме малко пари. Но на своя глава няма как да го направим, защото пък после от „СПТ Холдинг“ може да не признаят гаранцията“, обясни Стойчев.

Тодор Кръшков.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини