От х:

Днес в x:

Гвардейци от Кърджали показват маршове на гвардейците в столицата

   Гвардейците от Езиковата гимназия в Кърджали демонстрираха свои композиции пред почетната гвардейска рота в столицата.Елитната част от своя страна показа на нашите момчета марша,който ще изпълни по време на Гергьовденския военен парад.Това съобщи за Кърджали бг вести народният представител Цвета Караянчева.И двата отряда били силно впечатлени от срещата си подчерта тя.

  Както първи Кърджали бг вести писа по инициатива на депутатката нашите гвардейци бяха поканени на гостуват в Президентството,Народното събрание и министерството на отбраната.

Изключително радушна бе срещата на нашите момчета с председателят на парламента Цецка Цачева.Тя ги покани в кабинета си,запозна ги с дейността на Народното събрание,яа след това се снима за спомен с гвардейците ни,посочи Караянчева.

  Военният министър Аньо Ангелов също посрещнал радушно нашия отряд.Той го представил на своите заместници и изразил голямото си удовлетворение,че млади хора от Кърджали са подели инициативата да формират такъв отряд.

  В президентството посрещнали с коктейл нашите момчета и момичата .Те зърнали за малко държавния глава Росен Плевнелиев,който спешно бил повикан за важна среща.

Гвардейците посетили и Военно-историческия музей.Срещнали се и с вътрешния министър и вицепремиер Цветан Цветанов.

Родители на децата споделиха,че те са изключително доволни от приема в държавните институции.Никога не сме очаквали,че ще ни окажат такъв прием.Убедихме се че нашите държавници са много земни хора,споделиха за Кърджали бг вести гвардейци.

  Подобно гостуване на самодеен састав е без прецедент в ножвата ни история.Родителите благодарят на народната представителка Цвета Караянчева за организацията.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини