От х:

Днес в x:

Карт се обърна на пистата, 13-годишен пилот в болницата

Карт се обърна по време на днешните състезания от републиканския шампионат на пистата край Хасково. 13-годишният пилот Галин Стайков бе откаран веднага в болницата с дежурящата край пистата линейка. Инцидентът стана минути преди 12 часа, след като два карта се сблъскаха, единият се обърна и почти захлупи пилота. Гонката бе за деца от 12 до 17 години.

„Момчето е само натъртено, ходих с него до болницата. Но лекарите настояват да му направят рентгенови снимки, за да са сигурни”, каза за Haskovo.net шефът на картинг пистата Иван Бакърджиев.

Днес в Хасково започна първият кръг от републиканския шампионат. Участват 73-има пилоти в различните класове.

Сред тях има и трима от Хасково – Николай Ангелов, в клас „Мини”, Костадин Банков – клас „Ротакс Макс” и Симеон Симеонов – в „Ротакс Джуинър”.

Сред пилотите е и племенникът на известния автомобилен състезател Пламен Кралев – Павел.

Днес гонките продължават докъм 16 часа, след което ще е награждаването на победителите.

Вторият кръг от републиканския шампионат също ще е в Хасково и ще се проведе на 12-13 май. Тогава е и първият кръг от Източноевропейското първенство.

Тодор Кръшков

Допълнение: Малко след публикуването на този материал стана ясно, че първоначалната преценка на лекарите се е потвърдила и Галин Стайков се е отървал без сериозни наранявания. Момчето дори се върна на пистата, участва в един от следващите маншове и финишира трети.

Единият от хасковските състезатели - Симеон Симеонов, с номер 115
Павел Кралев, племенник на известния пилот
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини