От х:

Днес в x:

Бандит блъсна с Голф полицай при акция за наркотици, 6-има закопчани

Голфът на бандитите. Снимка от МВР

Вчера хасковските и кърджалийските полицаи са провели съвместна операция за наркоразпространението, съобщиха от МВР Хасково. На булевард „Освобождение” в Хасково те спрели за проверка лек автомобил Фолксваген Голф с кърджалийска регистрация, в който пътували двама кърджалийци на 29г и 41г и две техни съгражданки на 21г.

След спирането му, автомобилът рязко потеглил назад и ударил стоящия зад него 41-годишен служител на сектор „Криминална полиция”-Хасково, който от удара е с охлузни рани, без опасност за живота. Колата е продължила движението си на заден ход с висока скорост още 200 метра, ударила се в бордюра, разделящ локалното платно от булеварда, и спряла върху него, завъртайки се на 180 градуса. Последвало е претърсване в „Голф”-а, където органите на реда откриват грам бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на амфетамин, газов пистолет с патрон в цевта, бейзболна бухалка и множество спринцовки и игли.

Полицаите са установили, че кърджалийците са дошли в Хасково да купуват хероин. В хода на беседите става ясно, че при пристигането си се срещат с 37- и 34-годишни хасковлии, като първият в района на булевард „В.Левски” им е продал 5 грама хероин за 250 лева. По техни думи, част от него те са приготвили и употребили веднага.

За двамата кърджалийци има общо 78 заявителски материала и 30 присъди – за измами,телесни повреди, хулиганство, разпространение на фалшиви пари, управление на МПС след употреба на алкохол, кражби, обсебване, изнасилване, трафик на хора, принуда, кражби на коли, закана за убийство и убийство. Последната присъда на 41-годишния е ефективна присъда е за убийство - 9г. и 8м. лишаване от свобода и е излязъл от затвора през 2011г. Една от кърджалийките има присъда за държане на високорискови наркотични вещества и кражба. Хасковлиите също са познати с проявите си. Имат общо 24 заявителски материала и 17 присъди за кражби, грабежи, склоняване към проституция, разпространение на високорискови наркотични вещества,средна телесна повреда.

Днес предстои повторен оглед на колата. Шестимата са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини