От х:

Днес в x:

Наплив за дистанционно висше в хасковското УНСС

Кандидатки за УНСС

С препълнена зала стартира днешната разгласителна кампания на УНСС-Хасково за възможностите на дистанционното обучение за висше. Бъдещи студенти от 18 до 58 годишна възраст се запознаха с опцията, обяснена им лично от новия директор на филиала доцент Живко Драганов.

Хасково предлага единственото по рода си в България дистанционно обучение. Пилотният проект стартирал перз 2008-ма година обаче се оказа толкова успешен, че от тази година подобна форма ще се предлага вече и в София.

Същността на дистанционното обучение е, че се набляга предимно на самоподготовката. ВУЗ-ът предлага безплатни учебници по всички предмети и ежемесечно осигурява преподаватели от университета-майка за лични консултации и разяснения за студентите. При завършване на семестъра следва редовен изпит, който също се провежда дистанционно. Изпитваните са в Хасково, изтитващите проверяват в УНСС-София.

Към момента, дистанционно в Хасково се обучават 562-ма студенти. Семестриалната такса е 173 лв. За разлика от повечето български университети, на които входът е труден, а следването-песен, в УНСС Хасково, фунията е обърната. Влиза се по бал, съставен от матурата по БЕЛ и оценката по математика от гимназията. Минималния бал е 8, сиреч две четворки или 5 и 3. Тази година се приемат 75 студенти в икономическите специалности и 45 души в бизнесадминистрация.

Г.Христов

Бъдещите студентки имат големи възможности
И армията тръгна за висше

Доцент Живко Драганов
Доцентът вложи много енергия да привлече кандидати за филиала си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини