От х:

Днес в x:

Сводници пребиха ученици в центъра на Хасково

Милен (вляво) и Красимир

Две 18-годишни момчета – Милен Христов и Красимир Димов, са били зверски пребити с юмруци и ритници от сводници в центъра на Хасково – пешеходния мост до театъра. Инцидентът е станал минути преди 22 часа в четвъртък миналата седмица.

Двете момчета се прибирали към домовете си, когато били предизвикани от двама роми на моста. По обясненията на двамата ученици от гимназията по дървообработване и строителство единият от тях подвикнал на Красимир: „Ей ти, защо вървиш така бе!“.

„Как вървя?“, отвърнало през рамо момчето и продължило пътя си. Двамата обаче ги настигнали и му се нахвърлили с юмруци. Милен се опитал да защити приятеля си, но също отнесъл няколко юмрука.

„За секунди отнякъде се появиха още. Бяха поне десетина. Събориха ни на земята и ни заритаха. Цялата ми тениска беше в кръв“, разказа Милен, който все още не може да преодолее ужаса от онази вечер.

За късмет на двете момчета по булеварда минал с колата си охранител от известно хасковско заведение, който забелязал мелето и спрял. Щом го забелязали, бандата биячи побързала да изчезне.

Милен и Красимир се обадили в полицията, откъдето изпратили патрулка. Полицаите ги качили в колата и след минути успели да открият трима от нападателите край книжния пазар зад „Клокотница“. Прибрали ги в районното, където след малко пристигнали и родителите на двете момчета. Бащите били предупредени, че ако нещо се случи с биячите в следващите десетина дни, тях ще държат отговорни. Униформените обяснили на разтревожените родители, че побойниците ще бъдат задържани за 24 часа, след което вероятно ще ги пуснат.

На следващия ден – петък, двете момчета били освидетелствани от съдебния лекар Христо Еленски. И при двата прегледа той установява леки телесни повреди – кръвонасядания по устните и очите, охлузвания, подувания и синини.

Притесненията на родителите са, че МВР ще замаже случая. Те са подкрепени и от факта, че в петък миналата седмица този инцидент не бе отразен в редовния всекидневен бюлетин на областната дирекция на МВР-Хасково. Подозренията им са, че полицията покровителствува местните проститутки. И особено техните сводници, които необезпокоявано търгуват с човешка плът всяка нощ в самия център на града. „Това не може да стане, освен ако нямат полицейски чадър“, убедени са родителите.

Проверка на Haskovo.net в районната прокуратура днес установи, че няма образувана преписка по този случай.

От МВР Хасково обещаха да проверят обстоятелствата около този премълчан инцидент. Когато го получим, ще го публикуваме.

Тодор Кръшков

Милен има няколко шева на веждата
Майките на двете момчета са притеснени, че случаят ще се замаже
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини