От х:

Днес в x:

Нова наредба: дарения до 100 бона на кмета, над 100 – на ОбС

Дарения до 100 000 лева се приемат от кмета на общината, а над този размер – от Общинския съвет. Това е записано в раздела за даренията в новата Наредба за управление и разпореждане с общинската собственост. Тя ще бъде обсъждана и гласувана на сесия на ОбС следващия петък.

Предложението на кмета е да се отмени старата наредба и се приеме изцяло нова. В нея са описани и правилата за приемане на дарения от община Хасково.

В нея се предлага и създаване на публичен регистър на даренията. В него трябва да има информация за размера и вида му – имоти, вещи, пари, услуги, името на дарителя и волята му, евентуални условия, както и информация за изпълнение на волята на дарителя.

Създаването на такъв регистър бе решено и от предишния ОбС, но съдът го отмени след обжалване от страна на кмета. В тогавашното решение бе предвиден таван на даренията, приемани от общинската администрация от 5 000 лева, а за суми над този размер – от ОбС.

Целият текст на новата наредба за управление и разпореждане с общинската собственост е качен на официалния сайт на община Хасково за обществено обсъждане и всички граждани могат да направят предложения и възражения по нея в предвидения 14-дневен срок преди приемането й от ОбС.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини