От х:

Днес в x:

Хасковлии вярват на 4-ма лекари

Доктор Живко Христов се радва на признанието на пациентите си

Хасковлии се доверяват и харесват лекарите от старата генерация. Начело в предпочитанията им са хасковски лекари с поне 2-3 десетилетия практика. Това показва списъкът на номинираните в националната кампания „Лекари на които вярваме“. В нея попаднаха лекари, които са впечатлили пациентите си с висок професионализъм и човечност. Класацията е изцяло на хората.

От 250 номинирани, 4-ма са от Хасково.

Неврохирургът Делчо Каравасилев, е доайенът. Като лекар той работи точно 40 (!) години. Завършва висшият медицински институт в Пловдив през 1971-ва година, а от февруари следващата година облича и бялата престилка. В момента е един от двамата неврохирурзи в хасковската МБАЛ. Роден е в харманлийското село Славяново на 22.01.1945 година.

Д-р Георги Шуманов е невролог, в момента ординатор в хасковското Нервно. Роден е през 1952-ра година. 4 години работи в хасковската Бърза помощ, за кратко оглавява и пазарджишките линейки. От 87 до 98-ма година работи в хасковската неврология, после заминава за Либия. Две години работи в Бенгази, в център за рехабилитация на нервно болни. От 2001 до 2008 отново е в хасковската неврология, после напуска в посока Димитровград, където става шеф на тамошното отделение. От тази година се връща в Хасково.

Д-р Живко Христов е джипито с най-много пациенти в хасковска област, а може би и в страната-7-8 хиляди души. Роден е през 1961 година. Има специалност педиатрия, но и той е минал през школовката на Бърза помощ. При това за цели 10 години. От 2000-та е общопрактикуващ лекар.

Най-младият специалист в почетната кохорта е д-р Антоанета Ангелова-невролог. 45-годишната дама разчита само на частната си практика, без да я съчетава с работа в болница. От това листата и не страда, поне по 20 души минават всеки ден през кабинета и на улица Македония. И тя е минала през школовката на Бърза помощ, за период от 4 години.

Г.Христов

Д-р Каравасилев е доайенът на практикуващите лекари
Д-р Георги Шуманов е лекувал из България, та чак до Либия
Д-р Антоанета Ангелова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини