От х:

Днес в x:

Кмет и областна се захапаха за кабинка на паркинг

Ябълката на раздора - кабинката на служебния паркинг на областната администрация

Административният съд в Хасково ще трябва да реши до месец казуса за кабинката на служебния паркинг на областната администрация, чието разрешително за поставяне е изтекло и кметът отказва да го удължи.

Съдебното производство е образувано след жалба от областния управител Ирена Узунова, която атакува мълчалив отказ на кмета на Хасково. На подаденото заявление за удължаване на срока за служебната кабинка за охраната на паркинга, градоначалникът не отговорил в установения срок.

След образуването на съдебното производство, на 13 януари от общината пристигнал действителен отказ на заявлението от губернаторката. Кметът отказва да удължи срока за поставяне на кабинката, защото „липсва одобрена от главния архитект на общината схема“, както и от Експертният съвет за устройство на територията в общината. На следващо място областната администрация не била собственик на терена, а общината, която не дава съгласие за поставяне на тази кабинка.

На съдебното заседание днес не присъства нито една от страните, но съдът даде ход на делото и обяви, че ще се произнесе в срок.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини